Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Svētdien gaidāms līdz šim stiprākais rudens vējš

© Aivars Ķesteris/F64

Svētdien, 15.septembrī, Latviju šķērsos plaša lietus zona un vējš sasniegs līdz šim lielāko spēku šoruden, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Sestdien postošas vēja brāzmas iespējamas saistībā ar negaisa mākoņiem, kas galvenokārt gaidāmi Vidzemē un Latgalē, savukārt svētdien dienvidrietumu vējš ievērojami pastiprināsies visā Latvijā, visvairāk tas plosīsies Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē, kur gaidāmas brāzmas līdz 23-26 metriem sekundē.

Citviet valstī vēja maksimālais ātrums brāzmās sasniegs 16-21 metru sekundē. Stiprs vējš gaidāms svētdien visas dienas garumā, kā arī pirmdien. Piekrastē spēcīgākais vējš pūtīs svētdien no rīta un dienā, bet pārējā valstī pirmdien gaidāms aptuveni tikpat stiprs vējš kā svētdien.

Vēlā rudenī un ziemā, kad kokos nav lapu, šāda stipruma vējš neradītu būtiskus zaudējumus, bet šoreiz jārēķinās ar iespēju, ka krītoši koki var aizšķērsot ceļus, pārraut vadus un radīt citus postījumus. Tie iespējami visā valsts teritorijā.

Svētdiena būs apmākusies un lietaina, vietām Kurzemē un Vidzemē līs spēcīgi. Pievakarē, sākot no valsts ziemeļrietumiem, debesis brīžiem skaidrosies.