Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Meteorologi prognozē, cik karsts laiks gaidāms šajās brīvdienās

© AFP/SCANPIX

Lai gan šī nedēļa sākusies ar salīdzinoši lietainu laiku, jau nedēļas izskaņā vismaz laikapstākļu ziņā Latvijā atgriezīsies īsta vasara, liecina meteorologa Toma Briča prognozes.

Jau aizvadītās nedēļas izskaņā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes liecināja, ka sākot ar šīs nedēļas vidu, laika apstākļus Latvijas teritorijā noteiks plašs anticiklons. Mākoņu daudzums samazināsies, tomēr vēl trešdien centrālajos rajonos gaidāms neliels lietus. Nedēļas vidū dienās gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem, naktīs līdzīgi kā nedēļas sākumā +13…+18 grādiem. Bet nedēļas beigās, kā liecina šī brīža prognozes, ar rietumu, dienvidrietumu vēju ieplūdīs siltāks gaiss, un gaisa temperatūra lielākajā teritorijas daļā pakāpeniski paaugstināsies līdz pat +24…+29grādiem, piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāks, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+24 grādu atzīmei.

Arī sinoptiķis Toms Bricis prognozē, ka piektdien, sestdien un, iespējams, arī svētdien, Latvijā gaiss iesils līdz pat +30 grādiem.

Jau vēstīts, ka lai gan šis mēnesis sācies ar salīdzinoši vēsu laiku, pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra valstī bija +18,6 grādi jeb 3,8 grādi virs mēneša normas, tādējādi šā gada jūnijs Latvijā - tāpat kā Eiropā un pasaulē kopumā - kļuvis par siltāko jūnija mēnesi novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Iepriekšējais siltākais jūnijs Latvijā bija 1999.gadā, kad mēneša vidējā gaisa temperatūra sasniedza +18,1 grādu.