Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Naktī līs visā Latvijā; vietām iespējama arī krusa

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Naktī uz piektdienu Latvijā, sākot no rietumiem, apmāksies debesis un līs, prognozē sinoptiķi.

Vietām līs stipri, iespējams arī pērkona negaiss un krusa. Pieņemsies spēkā dienvidu vējš, Kurzemē to nomainīs rietumu vējš. Gaidāmas brāzmas līdz 10-15, piekrastē - līdz 20 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8..+13 grādiem.

Nakts izskaņā Kurzemē, vēlāk arī pārējā Latvijā debesis brīžiem skaidrosies. Piektdien valsts lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām būs stiprs lietus, pērkona negaiss un krusa.

Rietumu vējš dienas gaitā brāzmās pastiprināsies līdz 17-25 metriem sekundē. Vējš visvairāk plosīsies dienā Ziemeļkurzemes piekrastē un vakarā Vidzemes piekrastē.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien būs +12..+18 grādi.

Rīgā naktī uz piektdienu gaidāms apmācies un lietains laiks, no rīta uzspīdēs saule, dienā brīžiem līs, bet spēcīgākais lietus galvaspilsētā iespējams naktī uz sestdienu. Gaisa temperatūra nepārsniegs +16 grādus. Piektdien un līdz sestdienas rītam rietumu vējš brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 19-24 metriem sekundē, lielākais vējš būs jūras krastā.

Jau ziņots, ka piektdien Baltijas jūrā pastiprināsies ciklons. Atklātā jūrā pie Kurzemes, vēlāk arī Rīgas līcī gaidāmi līdz trim metriem augsti viļņi. Krasta eroziju un postījumus pludmalēs pastiprinās augsts ūdens līmenis, visvairāk - līdz 70 centimetriem virs vidējā - ūdens līmenis pakāpsies Vidzemes piekrastē. Citviet Latvijā galvenie vēja postījumi būs lūzuši koki, kas aizšķērsos ceļus un pārraus elektrolīnijas.