Noskaidro, kas tuvākajās dienās dabā parādīs, kādi laikapstākļi gaidāmi rudenī

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu, kurā vēsta, ka tuvākajās dienās dabā palīdzēs noteikt, kādi laikapstākļi gaidāmi šī gada rudenī.

"Rīt, 5. maijā un parīt 6. maijā jeb Jegora dienā, jāvēro laiks. Ja naktī uz 5. maiju salst, tad turpmākajā pavasarī un vasarā vēl būs 40 vēsas naktis... Ja Jegora (6. maijs) naktī salst un pēc nedēļas (14. maijs) nakts salnas atkārtojas, tad būs silts un sauss rudens," informē laika zīmju vērotājs.

Jau vēstīts, ka sinoptiķi brīdinājuši, ka tuvākajās dienās gaidāmas postošas salnas. Daudzviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, tai skaitā galvaspilsētā un Pierīgā, naktī uz pirmdienu, 6.maiju, iespējama lielāka salna nekā aizvadītajā naktī.

Naktī uz 4.maiju zemākā gaisa temperatūra bija -2 grādi Ziemeļkurzemē, -3 grādi novados ap Rīgu un -5 grādi valsts austrumu daļā.

Sagaidāms, ka naktī no sestdienas uz svētdienu būs daudz mākoņu un gaiss atdzisīs līdz -2..+4 grādiem, savukārt naktī uz pirmdienu Latvijas rietumu un centrālajā daļā iespējamas skaidras debesis, bezvējš un sals līdz -4 grādiem.

Spēcīgas salnas gaidāmas vēl arī turpmākajās divās vai trīs naktīs, tomēr gaisa temperatūra tad, visticamāk, nenoslīdēs tik zemu kā naktī uz 6.maiju.

Nākamās nedēļas otrajā pusē kļūs siltāks, brīžiem gaidāms lietus.

Latvijā

"Disidents" veidota kā informatīvs manifests, kur mākslinieki savus darbus pamato ar domas un idejiskās pašizpausmes nozīmīgumu, paužot savu viedokli un skatījumu individuālās izteiksmes materializācijā. Izstādes darbi veidoti no dažādiem materiāliem, objektiem, kas izvietoti Stūra mājā. Tie atspoguļo mākslinieku redzējumu, emocijas un izjūtas par pašreizējo situāciju pasaulē. Izstādē piedalās deviņi mākslinieki - "SOME1", Oļegs Tillbergs, Kirils Panteļejevs, Andris Maračkovskis, Jānis Noviks, Herberts Verpakovskis, Toms Jansons, Raitis Hrolovičs un "MO".