Ūdens temperatūra Lielupē pārsniedz plus 26 grādus

Pieturoties karstam laikam, Latvijas upēs un jūras piekrastē turpina paaugstināties ūdens temperatūra, kas Lielupē pārsniedz jau plus 26 grādus, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Lielupē pie Jelgavas ūdens temperatūra sasniegusi plus 26,7 grādus, bet citviet ūdens temperatūra strauji pietuvojas plus 26 grādiem. Daugavā ūdens temperatūra ir no plus 23 grādiem līdz plus 25 grādiem, Lielupē - no plus 24 līdz plus 26, Ventā - no plus 24 līdz plus 25, bet Gaujā - no plus 21 līdz plus 25 grādiem.

Latgales upēs ūdens temperatūra ir no plus 24 grādiem līdz plus 25 grādiem, Vidzemes upēs - no plus 18 grāda līdz plus 25 grādiem, Zemgales upē - no plus 17 grādiem līdz plus 26 grādiem, bet Kurzemes upēs ūdens temperatūra ir no plus 22 līdz plus 25 grādiem.

Rīgā Ķīšezerā ūdens temperatūra sasniegusi plus 23 grādus, bet Baltijas jūrā pie Liepājas - plus 23,9 grādus, savukārt Ventspilī - plus 22,2 grādus.

Siltākais ūdens Rīgas līcī ir Salacgrīvā - plus 24,3 grādi. Plus 21,7 grādi Rīgas līcī ir Lielupes grīvā un Kolkā, plus 20,8 grādi - Mērsragā, plus 20 grādi ir Daugavgrīvā, bet plus 18,5 grādi ir Skultē.

Saglabājoties sausam laikam Latvijas upēs novērojama arī ūdens līmeņu krišanās, informēja LVĢMC hidrologi. Patlaban sevišķi strauji ūdens līmeņu krišanās nav novērota, jo vietām brīžiem ir lijis lietus.

Daugavā Latvijas teritorijā sākot ar aizvadītajām brīvdienām novērota ūdens līmeņu krišanās un patlaban diennaktī ūdens līmenis šajā upē krītas no četriem līdz septiņiem centimetriem.

Ievērojami ūdens līmenis krities Aiviekstes augštecē. Šajā upē jau no jūnija beigām novērojama ūdens līmeņu krišanās un patlaban tas nokrities jau par pusotru metru, bet pirms tam šajā upē bija ļoti augsts ūdens līmenis, stāstīja hidrologi.

Ūdens līmenis krītas arī Gaujā lejpus Valmieras, Lielupē un Kurzemes upēs, kur gan vakar pēc lietus bija manāma neliela ūdens līmeņu celšanās. Šajās upēs ūdens līmenis diennaktī samazinās no viena līdz pieciem centimetriem.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Svarīgākais