Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sniega segas biezums pieaudzis līdz 27 centimetriem

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Pēc piektdienas sniegputeņa Latvijas austrumus klāj līdz 27 centimetriem bieza sniega sega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Saskaņā ar sensoru datiem Rēzeknē sniega dziļums palielinājies no 19 līdz 27 centimetriem, Daugavpilī - no 15 līdz 21, Jēkabpilī - no 14 līdz 20, Skrīveros - no 7 līdz 14, Siguldā - no 9 līdz 16 centimetriem.

Puteņa dēļ lielā daļā Vidzemes novērojumu staciju nav reģistrēts būtisks sniega segas biezuma pieaugums, lai gan izmērītais nokrišņu daudzums vietām bijis lielāks nekā Rēzeknē, kur sniega sega kļuvusi par astoņiem centimetriem biezāka. Lielu daļu Vidzemes klāj vismaz 15-20 centimetru dziļš sniegs.

Valsts rietumu pusē saglabājas 2-10 centimetrus bieza sniega kārta, bet Kurzemes rietumu piekrastē sniegs nokusis.

Sestdienas rītā Latvijā ir mainīgs mākoņu daudzums, vietām nedaudz īslaicīgi snieg. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra -1..-5 grādi, Vidzemes un Kurzemes rietumu piekrastē 0..+3 grādi.

Rīgā rīta agrumā pārsvarā skaidras debesis, rietumu vējš pilsētas ziemeļdaļā brāzmās pūš līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap nulli.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien bija no +4 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -6 grādiem Latgalē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.janvārī bija +17..+19 grādu Portugāles un Grieķijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -15..-19 grādu augstkalnu rajonos un vietām Krievijā.