Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Arī ceturtdien kritīs karstuma rekordi

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Ceturtdienas rītā daudzviet Latvijā ir zemi mākoņi un dūmaka, vietām - galvenokārt valsts dienvidos un austrumos - izveidojusies migla, liecina meteoroloģiskā informācija. Bez nokrišņiem, dažviet gan iespējama smidzināšana. Pūš lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš. Gaisa temperatūra no +9 grādiem vietām austrumu novados līdz pat +17 grādiem Kurzemes rietumkrastā. Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, dienvidu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra +13..+15 grādu.

Arī ceturtdien Latvijā kritīs siltuma rekordi un, līdzīgi kā dienu iepriekš, augstākā gaisa temperatūra gaidāma valsts vidienē, kur pēcpusdienā gaiss sakarsīs līdz +26..+27 grādiem.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valsts teritorijā reģistrēta 20.septembrī, ir +24,2 grādi 1937.gadā Rīgā.

Latvijas lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien būs +20..+25 grādi.

No rīta daudzviet saglabāsies pelēks laiks, dienā mākoņu būs mazāk. Nav gaidāmi nokrišņi. Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās valsts rietumu un centrālajā daļā sasniegs 9-14 metrus sekundē.

Rīgā dienā gaidāms neliels mākoņu daudzums, pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un gaiss sasils līdz +26 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu perifērija. Atmosfēras spiediens 760-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

LVĢMC atgādina, ka vietām valsts centrālajā daļā, arī galvaspilsētā, saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos, tādēļ Rīgā, Zemgalē un Vidzemē spēkā oranžās krāsas brīdinājums.