Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Piektdien termometra stabiņš pakāpsies līdz +31 grādam; veldzēs ziemeļu puses vējš

© Toms Zariņš, F64 Photo Agency

Piektdienas rītā Latvijā ir pārsvarā skaidrs laiks - vien dažviet manāmi nelieli mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. Pūš lēns ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, vietām saglabājas bezvējš. Gaisa temperatūra piecos rītā bija no +13 grādiem Zosēnos līdz +20,2 grādiem Pāvilostā un galvaspilsētas centrā, lai gan lidostā "Rīga" gaiss atdzisa līdz +16 grādiem. Deviņos rītā gaiss iesils līdz +20..+25 grādiem.

Nedaudz pastiprināsies ziemeļaustrumu vējš

Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27..+31 grādam, bet dažviet piekrastē nekļūs siltāk par +25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Nedaudz pastiprināsies ziemeļaustrumu vējš, tas pūtīs mēreni. Daļā piekrastes vējš iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem.

Saule mīsies ar mākoņiem un dienas otrajā pusē vietām - ar lielāko varbūtību Latgalē - gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss. Rīgā mākoņi daļēji aizklās debesis, nokrišņi nav gaidāmi. Mērenu ziemeļaustrumu vēju nomainīs ziemeļvējš. Gaiss sakarsīs līdz +29 grādiem, pie jūras - līdz +25 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidu perifērija. Atmosfēras spiediens 765-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos. Spēkā arī brīdinājums par stipru karstumu, kas turpināsies nākamnedēļ.