Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Ceturtdien debesis segs mākoņi; karstākā diena gaidāma Kurzemē

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Ceturtdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +12,9 grādiem Pāvilostā līdz +21,4 grādiem Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Līdz +13 grādiem gaiss naktī atdzisa arī Zosēnos, savukārt kārtējā tropiskā nakts, kad gaisa temperatūra nenoslīd zem +20 grādiem, aizvadīta ne tikai Kolkā, bet arī Mērsragā, Jūrmalā un Rīgas centrā. Rietumlatvijā debesis ir pārsvarā skaidras, Austrumlatvijā - mākoņainas. Daudzviet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā līst - galvenokārt mazā intensitātē un īslaicīgi.

Ceturtdien Latvijā būs liels mākoņu daudzums, līdz ar to saule nespēs sakarsēt gaisu tik ļoti kā iepriekšējās dienās, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet būs neliels īslaicīgs lietus. Vietām gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss, lielākais negaisa risks būs pievakarē valsts austrumu daļā.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, piekrastē arī ziemeļrietumu vējš. Negaisa laikā gaidāms brāzmains vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +22..+29 grādi, karstākā diena - Kurzemē.

Rīgā starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule, iespējams īslaicīgs lietus. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu vējam, gaiss iesils līdz +25 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 756-758 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka vietām Kurzemē ir augsta ugunsbīstamība. Joprojām spēkā arī brīdinājums par tveici, kas turpināsies nākamnedēļ.