Gada pirmā darbadiena aiziritēs bez nokrišņiem

© F64

Agrā otrdienas rītā daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā ir skaidras debesis un apledojuši ceļi, liecina meteoroloģiskā informācija. Vietām Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos nedaudz līst. Gaisa temperatūra +1..+4 grādi, Kurzemē +4..+6 grādi. Pūš mērens līdz stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē un Vidzemē brāzmās līdz 10-17 metriem sekundē. Naktī Ventspils ostā brāzmu spēks sasniedza 20 metru sekundē.

Gada pirmā darbadiena Latvijā lielākoties aizritēs bez nokrišņiem - vien dažviet Kurzemē un Vidzemē nedaudz īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Debesis pārsvarā segs mākoņi, daudzviet uzspīdēs saule. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, pretvēja piekrastē saglabāsies brāzmas līdz 13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +2..+6 grādi.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, var uzspīdēt saule. Pūšot mērenam dienvidvējam, gaisa temperatūra būs +3..+4 grādi.

F64

Latvijas tuvumā nav ne izteiktu ciklonu, ne anticiklonu. Atmosfēras spiediens paaugstinās; otrdienas rītā tas ir no 748 dzīvsudraba staba milimetriem valsts ziemeļrietumos līdz 753 milimetriem dienvidaustrumos (jūras līmenī).

Latvijā

Šī gada astoņos mēnešos ugunsdzēsēji glābēji devās uz 712 ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbiem, kuros izglāba 69 cilvēkus un atbrīvoja 35 bojāgājušos, kā arī saņemti 367 izsaukumi, kuros dega transportlīdzekļi. Aizvadītajā gadā 1020 ceļu satiksmes negadījumu likvidēšanas darbos izglābti 149 cilvēki un atbrīvots 51 bojāgājušais, bet transportlīdzekļi dega 567 reizes.