Dažviet Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi

Šorīt dažviet Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem ceļiem, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" operatīvā informācija.

Braukšanas apstākļi apgrūtināti Vidzemes šosejas posmā no Stalbes līdz Strenčiem, Daugavpils šosejas posmā no Nīcgales līdz Krāslavai, Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Saldum, kā arī ceļa posmā starp Krievijas robežkontroles punktu Grebņevā un Lietuvas robežkontroles punktu Medumos.

Tāpat braukšana apgrūtināta pa Daugavpils apvedceļu, kā arī pa autoceļu Gulbene - Vientuļi un Rēzekne un Gulbeni.

Patlaban vietām Latgalē snieg un Vidzemē līst. Gaisa temperatūra mīnus 1 līdz plus 3 grādi.

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir daudzviet Latgalē un Kurzemē, un atsevišķos posmos Vidzemē, brauktuves ir sniegotas vai apledo un tiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs un apledojums. Braucot pa vietējiem autoceļiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo tiem tikai atsevišķās vietās tiek veikta pretslīdes apstrāde.

"Latvijas Valsts ceļi" lūdz autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas režīmu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras. Jāņem vērā, ka ir ziema un paaugstināta mitruma un temperatūras svārstību rezultātā uz brauktuvēm var veidoties apledojums.

Svarīgākais