Oktobra otrajā dekādē nokrišņu daudzums bijis 43% virs normas

Oktobra otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra bijusi normas robežās, bet nokrišņu daudzums - 43% virs normas, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija plus 6,7 grādi, kas atbilst normai. Vidējā gaisa temperatūra šajā periodā svārstījās no trīs grādiem virs normas līdz diviem grādiem zem normas. Siltākā diennakts bija 11.oktobris, kas dienā gaiss iesila līdz plus 12, plus 17 grādiem, bet Kurzemes dienvidrietumos - līdz plus 17,6 grādiem. Savukārt aukstākais laiks bija 20.oktobrī, kad termometra stabiņš dienā nepakāpās augstāk par plus 9 grādiem, bet naktī noslīdzēja līdz mīnus 3, plus 4 grādiem.

Visaukstākā šajā dekādē bija 17.oktobra nakts, kad Rūjienā un Zosēnos diennakts minimālā gaisa temperatūra noslīdēja līdz šai dekādē viszemākajām atzīmēm: mīnus 4,7 līdz mīnus 4,9 grādiem.

Oktobra otrā dekāde bija nokrišņiem bagāta - nokrišņu daudzums bija 43% virs normas. Visvairāk nokrišņu bija Vidzemes ziemeļrietumu daļā - Salacgrīvā - 110% no normas. Pārējā Latvijas teritorijā nokrišņu bija mazāk par normu, Krāslavas novada Piedrujā un Dobelē - tikai 9% no tās. Lielākais nokrišņu daudzums fiksēts perioda beigās. Rudenīgi lietains un vējains bija 18.oktobris, kad, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem un pastiprinoties, brāzmas lielākajā teritorijas daļā sasniedza 14-19 metrus sekundē, Ventspilī, Kolkā un Daugavgrīvā pat 20-22 metrus sekundē.

Svarīgākais