Ugunsgrēkā Rīgā gājusi bojā sirmgalve

Vakar ugunsgrēkā kādā dzīvoklī Rīgā gājusi bojā sirmgalve.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, vakar ap plkst.11 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Rīgā, Tapešu ielā, kādā piecstāvu daudzdzīvokļu mājā izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ugunsgrēks izcēlies pirmā stāva dzīvoklī. Tā kā dzīvoklim bija metāla durvis un to atvēršana prasītu ilgāku laiku, ugunsdzēsēji dzīvoklī iekļuva pa logu. Dzīvoklī atradās 79 gadus veca sieviete invalīde bezsamaņā. Viņa tika nodota mediķiem, taču diemžēl viņas dzīvību glābt neizdevās.

Ugunsgrēkā dega dīvāns, kurā bija iekritusi apgaismes lampa. Ugunsdzēsēji pieļauj, ka iespējamais ugunsgrēka iemesls bija elektrības īssavienojums.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais