Daugavpils novadā noticis šogad traģiskākais ugunsgrēks; trīs bojā gājušie

Daugavpils novadā piektdienas rītā ugunsgrēkā gājuši bojā trīs cilvēki, un tas ir šogad traģiskākais ugunsgrēks. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere aģentūru BNS informēja, ka izsaukums uz Vecsalienas pagastu saņemts plkst.5.14.

Ugunsdzēsēju ierašanās brīdī divstāvu koka māja degusi ar atklātu liesmu, jumts jau bija iebrucis. Kopumā ēka degusi 300 kvadrātmetru platībā.

Pēc ugunsgrēka lokalizēšanas nodegušajā mājā tika atrastas trīs cilvēku mirstīgās atliekas.

Pēc apkārtējo iedzīvotāju minējumiem, mirušie varētu būt divas sievietes un vīrietis. Taču mirušo personības, pārējos lietas apstākļus un ugunsgrēka iemeslus noskaidros policija.

Notikuma vietā strādāja Daugavpils un Krāslavas daļu ugunsdzēsēji, kuriem ugunsgrēku izdevās lokalizēt tikai aptuveni plkst.8.

Šajā koka ēkā kādreiz bijusi lauku slimnīca, bet tagad mājā mitinājušies galvenokārt sociāli nelabvēlīgi cilvēki.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais