No Vimeo izņemts prokrieviskais video ar Ievas Akurāteres dziesmu

Ievai Akuraterei izdevies panākt, ka video ar viņas izpildīto dziesmu "Manai tautai", kas tika izmantots kā divvalodības atbalstītāju propaganda, ir izņemts no interneta vietnes Vimeo.

Video saturs bija aicinājums Latvijas iedzīvotājiem 18.februāra referendumā balsot par vairāku valsts valodu ieviešanu Latvijā, video fonā skanēja Ievas Akurateres izpildītā dziesma "Manai tautai". Video portālā Vimeo ievietoja kāds lietotājs ar segvārdu Captain Lee.

Ieva Akuratere uzskata, ka tas tika darīts sabiedrības maldināšanai: "Tie cilvēki, kas to izdarīja, centās ar šīs mīlētas dziesmas palīdzību samulsināt latviešus, kas izdzirdētu manu balsi. Tā jau tagad daudzi veci cilvēki ir apmulsuši un nesaprot to visu balsošanu par vai pret."

Par dziesmas ievietošanu Ieva uzzināja no kāda kolēģa, jo pati šo mājas lapu neapmeklē. "Es aizsūtīju vēstules AKKA/LAA kā arī biedrībai LaIPA par autortiesību pārkāpumu. Uzreiz arī sazinājos ar Ritmaņiem, kas tagad dzīvo Losandželosā. Viņi aizsūtīja VIMEO lūgumu, lai šo dziesmu izņem, ko arī dažu stundu laikā izdarīja," stāsta Akuratere.

Ritmaņi portālam ir lūguši atklāt ievietotāja vārdu, bet portāls pagaidām nav sniedzis šādu informāciju.

Dziesma „Manai tautai” 1988. gadā kļuva par neoficiālo Atmodas himnu un 2008.gadā par Latvijas Likteņdziesmu.

Savā paziņojumā visiem Latvijas pilsoņiem Ritmaņi raksta: „Kopā ar Ievu Akurateri, mēs - "Manai tautai" dziesmas autori: Brigita Ritmane-Džemesone un Andris Ritmanis protestējam pret mūsu dziesmas nelegālu un nelietīgu izmantošanu, kas ir mūsuprāt, kaitīga Latvijas Republikai un tās pilsoņiem. Ir ļoti svarīgi, lai 18.februārī MĒS VISI balsotu PRET krievu valodu kā otru oficiālo valodu Latvijā! Ko domās Pasaule par mums un mūsu Latviju, ja neparādīsim, ka esam lepni uz mūsu valsti, mūsu valodu un paši uz sevi! Sargāsim mūsu Latviju un latviešu valodu!”

Latvijā

Valdības rosinātās izmaiņas Latvijas pensiju sistēmā mudinās 33 % iedzīvotāju domāt par papildu uzkrājumu veidošanu vai investīcijām, taču 24 % no tiem uzkrājumus vai ieguldījumus plāno veikt ārpus pensiju sistēmas, liecina bankas Citadele veiktā iedzīvotāju aptauja.

Svarīgākais