Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kuldīgas slimnīcas atbalstam piketē mediķi un pacienti

© f64

Ar dziesmām, melno humoru un arī skaļiem saucieniem šodien pie Kuldīgas novada pašvaldības norit iedzīvotāju pikets Kuldīgas slimnīcas atbalstam.

Iedzīvotāji ir noskaņoti draudzīgi, dzied dziesmas kopā ar suitu sievām, tomēr plakātos rakstītais vēstījums ir visai skarbs. Piemēram, Dombrovskim jāmācās rēķināt! Liepājā piedzimst vējš, Kuldīgā dzimst bērni; Ja smadzenes nav dotas, nepalīdzēs biezpiens; Jo tālāk no Ministru kabineta, jo taisnības mazāk; Bārzdiņam vieta mūsu rehabilitācijas nodaļā nodrošināta!

Skaļāk piketētāji uzgavilēja veselības ministram Juris Bārzdiņam, kā arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputātiem, kuri kavējās, jo, kā izrādās, pirms Kuldīgas viņiem saplīsa Saeimas autobuss un uz pilsētas centru deputātus atvizināja pašvaldības policija. Neliels misēklis gadījās arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītājai Aijai Barčai, kura piketētus uzrunāja ar vārdiem: Labdien, Liepājā!

Piketētājus uzrunāja mediķu arodbiedrības vadītājs Valdis Keris, sakot, kāpēc Eiropas Savienība piešķir lielus naudas līdzekļus veselības aprūpei? Vai tāpēc, ka mīl ārstus un māsiņas? Nē, tāpēc, ka mīl savu tautu un vēlas, lai tā būtu vesela. Viņi saprot, ka veseli cilvēki ir valsts ieguvums.

V. Keris jautāja, kāpēc no tiem 300 miljoniem latu, kas bija paredzēti banku stabilitātes programmai, nevarētu izmantot kādu daļu medicīnai, jo starptautiskie aizdevēji tam esot piekrituši? Savukārt Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa atzina, ka tik daudz piketētāju Kuldīgā neesot bijis, arī tik liels pikets – nē, kas nozīmē, ka cilvēkiem Kuldīgas pilsētas liktenis ir ļoti svarīgs. Viņa par meliem nosauca premjera televīzijā klāstīto, ka Kuldīgas slimnīca nemaz neesot izpildījusi visu tai atvēlēto kvotu, proti, nav sasniegts gada pacientu skaits, lai gan jau augustā tas reāli bija pārsniegts. Ārstēto pacientu skaits jau pārsniedzis gadam plānoto.

Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis uzsvēra, ka nevēlas tikai izsist naudu, bet gan panākt godīgu un taisnīgu naudas sadali starp slimnīcām, jo citām – kaimiņos esošām slimnīcām – tas esot divreiz lielāks.

Pašlaik Kuldīgas domē norisinās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas izbraukuma sēde, kurā piedalās arī veselības ministrs, veselības nozares ierēdņi, Kuldīgas pašvaldības vadība un slimnīcas pārstāvji.

Savukārt pie Kuldīgas domes ieejas gluži kā paklājs izvietoti piketētāju plakāti. Atbalstīt Kuldīgas slimnīcu ieradušies arī Ogres rajona slimnīcas mediķi, kā arī Kuldīgas kaimiņu novadi, kuru pacienti ārstējas Kuldīgā.