No laikraksta "Diena" aiziet arī komentētāja un režisore Pakalniņa

Pēc vairāku laikraksta "Diena" žurnālistu aiziešanas no laikraksta savu atlūgumu iesniegusi arī "Dienas" komentētāja režisore Laila Pakalniņa, liecina aizgājušo laikraksta žurnālistu izveidotajā interneta blogā "citadiena.wordpress.com" publicētā informācija.

Pakalniņa skaidro, ka pamet darbu, jo nezina, kam laikraksts pieder, kā arī darbu pametis viņas darba vadītājs Pauls Raudseps.

"Mūs - "Dienas" komentētājus - vienoja ne vien augsti profesionālie kritēriji, bet ,galvenais, pārliecība un ideāli. Lai strādātu, man bija ļoti būtiski sajust un saprast, ka ne Aivaram Ozoliņam, ne Askoldam Rodinam, ne Paulam Raudsepam nebija vienalga, kas notiek ar Latvijas valsti. Vēl vairāk. Man to ir ļoti grūti paskaidrot, taču man bija svarīgi, ka šie cilvēki publiski aizstāvēja neatkarības un demokrātijas idejas, jo tās bija viņu dziļi personiskās vērtības," raksta Pakalniņa.

Viņa uzskata, ka tagad "Dienas" komentētāju komanda ir "izārdīta".

Jau ziņots, ka izdevniecības "Dienas mediji" galvenā redaktore Nellija Ločmele un laikraksta "Diena" galvenā redaktore Anita Brauna piektdien iesniedza atlūgumu un pameta laikrakstu "Diena". No laikraksta aizgājuši vairāki darbinieki un žurnālisti.

Pagaidām no laikraksta "Diena" aizgājušie žurnālisti kā komunikācijas kanālu ar sabiedrību plāno izmantot blogu "citadiena.wordpress.com", taču nākotnē neizslēdz iespēju veidot jaunu masu mediju, aģentūru LETA informēja bijusī izdevniecības "Dienas mediji" galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Pagaidām "Dienas" galvenās redaktores pienākumus pilda laikraksta "Dienas Bizness" galvenā redaktore Dace Andersone.

Tralmaks piektdien informēja, ka par laikrakstu "Diena" un "Dienas Bizness" īpašniekiem kļuvusi Roulendu ģimene no Anglijas.

Roulendu ģimene iepriekš bija izsniegusi aizdevumu, lai Tralmakam piederošais uzņēmums "Nedela S.A." iegādātos minētos laikrakstus. Tagad šis aizdevums restrukturizēts par 100% akcijām uzņēmumā "Nedela S.A.", līdz ar to Tralmaks vairs nav šo laikrakstu īpašnieks.

Tralmaks vēstīja, ka turpinās vadīt uzņēmumu - viņš būs AS "Diena" valdes priekšsēdētājs un atbildēs par uzņēmuma tālāko attīstību.

Svarīgākais