Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis: Jāvienojas par konsultantu piesaisti Kontroles dienestam

© f64

Ir jāvienojas par konsultantu piesaisti Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam (Kontroles dienests), otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc premjera paustā, konsultantu piesaiste vajadzīga arī, lai "ABLV Bank" gadījumā nodrošinātu "pilnīgi drošu kontroli, ka tur nekas nevar aizslīdēt vai pazust".

Tāpat Finanšu ministrija (FM) ir rosinājusi nodot Kontroles dienestu Iekšlietu ministrijas (IeM) pārraudzībā. Kučinskis pauda, ka nevienam nebija šaubu, ka šim dienestam ir jānonāk Ministru kabineta pakļautībā, kas nozīmē, ka tam ir liela patstāvība, līdzīgi kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam. Tai pat laikā kāds no ministriem to pārrauga, sacīja premjers.

Izšķiršanās esot par to, vai Kontroles dienesta pārraudzību uzticēt finanšu vai iekšlietu jomas atbildīgajiem.

Kučinskis pieļāva, ka lēmums abos jautājumos tiks pieņemts nākamajā otrdienā, ne šodien paredzētajā valdības sēdē.

Premjers arī neredz šķēršļus šo jautājumu izlemt vēl šai valdībai, kurā, pēc viņa paustā, nav domstarpību attiecībā uz finanšu sistēmas sakārtošanas jautājumiem.

Kā ziņots, Ministru kabinets šodien plāno lemt par FM priekšlikumu nodot Kontroles dienestu IeM pārraudzībā, liecina izskatīšanai valdībā iesniegtie likumprojekti.

Patlaban Kontroles dienests ir vienīgā valsts institūcija, kas darbojas prokuratūras pārraudzībā. Tomēr FM norāda, ka Kontroles dienesta efektivitāti un tai doto pamatuzdevumu izpildes kvalitāti paaugstinās iestādes reorganizēšana par administratīvā tipa finanšu izlūkošanas iestādi, kas atrodas Ministru kabineta pārraudzībā, kas tiek īstenota ar iekšlietu ministra starpniecību.