Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

No sabrukušās "Maximas" ar acs traumu slimnīcā nogādāts glābējs

No Zolitūdē sabrukušā lielveikala "Maxima", kur joprojām turpinās glābšanas darbi, šovakar slimnīcā ar acs traumu nogādāts kāds Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieks, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Viņa pastāstīja, ka šie arī ir vienīgie jaunumi no nelaimes vietas. Pēdējo stundu laikā drupās nav atrasts neviens cietušais vai bojāgājušais.

Līdz ar to kopumā no traģēdijas vietas hospitalizētas 29 personas, bet miris atrasts 51 cilvēks. Vēl vairākiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas.

Bukša piebilda, ka daudzi cilvēki, kuri šovakar pulcējušies pie gruvešiem, ļoti pārdzīvo par notikušo, tāpēc ik pa laikam kādam no viņiem rodas nepieciešamība pēc medicīniskās palīdzības.

Savukārt vairākiem slimnīcā ievietotajiem veselības stāvoklis joprojām esot smags, bet stabils.

Kā ziņots, ceturtdien vakarā Rīgā sabruka lielveikals "Maxima", kas atrodas Zolitūdē, Priedaines ielā. Vispirms ēkai iebruka jumts, bet pēc tam sagruva arī siena. Traģēdijā gāja bojā un tika ievainoti vairāki desmiti cilvēku. Līdz šim apstiprinājusies informācija par 51 cilvēka nāvi, trīs no viņiem bija ugunsdzēsēji-glābēji.

Nelaimes iemesli pagaidām ir neskaidri. Notikušo izmeklē Valsts policija. Zem drupām vēl arvien tiek meklēti cilvēki.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji joprojām var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442.

Publicēta: 23.11.2013 01:18