Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Bojāgājušo skaits aug - zem "Maximas" drupām atrastas 52 cilvēku mirstīgās atliekas

© F64 Photo Agency

Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz plkst.21.00 atrasti jau 52 bojāgājušie, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Trīs no bojāgājušiem vēl nav atpazīti.

Jau ziņots, ka policija glābējiem pēc videonovērošanas kameru ierakstiem izveidojusi cietušo iespējamās atrašanās vietu karti. Lai palīdzētu efektīvāk atrast cietušos, izmantojot veikala videonovērošanas kameru ierakstus, Kriminālistikas pārvaldes darbinieki ir izveidojuši karti, pēc kuras policija noteikusi aptuvenās vietas tirdzniecības centrā, kur īsi pirms nogruvuma bija atradušies apmeklētāji. Karti šobrīd izmanto glābēji.

Kā nepilnas 22 stundas pēc Zolitūdes traģēdijas aģentūrai LETA atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere, ar katru minūti samazinās cerības sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrast izdzīvojušus cilvēkus.

Policija joprojām aicina atsaukties iespējamo cietušo tuviniekus, kuriem nav izdevies sazināties ar saviem radiem. Policija aicina zvanīt uz tālruņa numuru 110 un nosaukt iespējamā cietušā datus un pazīmes - dzimumu, vārdu un uzvārdu, īpašas pazīmes, iespējamo apģērbu, kā arī atstāt savu kontaktinformāciju.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā "Reģi" notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA pastāstīja, ka no negadījuma vietas kopumā bija hospitalizēti 29 cilvēki, bet septiņiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele aģentūrai LETA teica, ka hospitalizēti desmit ugunsdzēsēji, vēl divi guva vieglas traumas un pēc tam darbu turpināja.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji joprojām var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442.