Gardēžiem

10.mar 2017
Jau no 13. marta kanāls RīgaTV 24 piedāvā jaunu izglītojošu kulinārijas raidījumu "Gatavo gudri", kurā augstas klases pavāri sniegs padomus, kā pagatavot izsmalcinātus ēdienus iekļaujoties 7 EUR lielā budžetā. Turpmāk katru darba dienas rītu pulksten 10:00 raidījuma vadītājā Baiba Pole ar pieciem spēcīgiem un pieredzējušiem pavāriem sniegs gudrus padomus ēdienu gatavošanā.
7.mar 2017
Latvijas tirgotāju asociācija sadarbībā ar Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumu uzsākusi pētījumu, lai noskaidrotu patērētāju viedokli par populārākajiem gaļas produktiem Latvijā. Veicot slēpto degustāciju, vairums patērētāju par garšīgāko starp vārītajām desām izvēlējās Doktordesu Ekstra (“Forevers”) un desu Doktora Ekstra (“Rīgas Miesnieks”).
7.mar 2017
Lai arī par pasaules labākajiem pavāriem tiek atzīti tieši vīrieši, mūsu kultūrā ēdienu gatavošanu vairāk pieņemts uzskatīt par sieviešu lietu, un brīži, kad šīs rūpes uzņemas kungi, gandrīz katrai sievietei kļūst par maziem svētkiem! Lai palīdzētu vīriešiem sagatavot dāmām pārsteigumu 8. marta maltītei, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vienkāršas receptes Sieviešu dienas mielastam, kas būs pa spēkam pat tiem kungiem, kas virtuvē saimnieko ļoti reti!
4.mar 2017
Vā­cu uz­tu­ra zi­nāt­nie­ki iz­strā­dā­ju­ši di­ētu, kas no­tie­vēt gri­bē­tā­jiem pa­līdz at­tī­rīt or­ga­nis­mu, at­gūt mo­žu­mu un ik die­nu ķer­me­ņa sva­ru sa­ma­zi­na par 500 gra­miem.
2.mar 2017
Pārtikas produktiem ir noteikts derīguma termiņš, taču bieži vien tie sabojājās ātrāk. Īpaša uzmanība jāpievērš pārtikas produktu iepakošanai un uzglabāšanai ledusskapī un ārpus tā. Šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz padomus kā uzglabāt dažādu pārtikas grupu produktus, lai tiek ilgāk saglabātos svaigi un garšīgi.
28.feb 2017
Kā liecina restorānu tīkla LIDO veiktā aptauja par Rīgas iedzīvotāju pusdienošanas paradumiem, lielākā daļa respondentu ikdienā pusdienas ietur savā darbavietā. Tomēr 73% darbinieku vismaz reizi nedēļā pusdieno ārpus darbavietas. Vidējā maltītei atvēlētā summa visbiežāk svārstās no trim līdz pieciem eiro (45%). Nepilna trešdaļa aptaujāto (30%) par pusdienām ir gatavi maksāt ne vairāk par trim eiro, savukārt 13% respondentu pusdienu maltītei tērē līdz septiņiem eiro.
28.feb 2017
Ja dzīvē šķietami viss ir kārtībā, slodze nav lielāka par ierasto, bet trūkst enerģijas, ārsti iesaka pārbaudīt veselību, jo nogurums var būt kādas slimības izpausme.
27.feb 2017
Saviesīga pasēdēšana nav iedomājama bez apetīti rosinoša uzkodu galda, kura neatņemama sastāvdaļa ir arī gardas un bagātīgas mērcītes. Ar tām iespējams piešķirt jaunas un interesantas garšas nianses gan dārzeņu, gan zivju un gaļas uzkodām.
24.feb 2017
Pankūkas var būt gan demokrātiskas, gan aristokrātiskas. Darbdienās – vienkāršas un ātri pagatavojamas, brīvdienās – pēc īpašas receptes ceptas un skaisti pasniegtas, tās tik un tā neizcērt budžetā lielu robu. Gluži baudāmas pankūkas var sastiķēt vienkārši no kviešu miltiem, ūdens un šķipsniņas sāls, kā arī nedaudz eļļas cepšanai. Ja ir arī mazliet cukura – labi, ja var pievienot olu un pienu – pavisam lieliski. Daža saimniece, neraizējoties par holesterīna skaitli, pankūku mīklai nežēlo pusduci olu un saldo krējumu, turklāt cep sviestā.
23.feb 2017
Lai paspilgtinātu ēdiena garšas buķeti un piešķirtu tai eleganci, vīnu iesaka baudīt ne tikai kopā ar ēdienu, bet arī izmantot to maltīšu pagatavošanā, it īpaši – pie dažādām mērcēm un marinādēm. Gardēdis Normunds Baranovskis un vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka trīs receptes, kas ļaus izjust vīna sniegtās nianses dažādos ēdienu pagatavošanas veidos.
23.feb 2017
Izbaudīt “Kuldīgas garšu” aicina Restorānu nedēļa, kas notiks no 13. līdz 19. martam.
23.feb 2017
Ziemas un rudens aukstajos mēnešos bērnu un arī pieaugušo imunitāte ir noslogota – organisms kļūst uzņēmīgāks pret sezonas vīrusiem, un tam ir nepieciešamas lielākas rezerves atjaunošanās procesā. Lai izvairītos no sliktas pašsajūtas un noguruma, būtiska nozīme ir uzņemtās pārtikas kvalitātei un uzturvērtībai. Uztura speciāliste Olga Ļubina dalās pieredzē, kā sakārtot savu ēdienkarti, lai pavasari sagaidītu enerģijas pilni un moži.
22.feb 2017
Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016" titulu ieguvis restorāns "Vincents", bet otrajā vietā ierindojies restorāns "Bibliotēka No.1", informē konkursa rīkotāji.
17.feb 2017
Kafijas eksperts Gatis Zēmanis ir pārliecināts – pēdējo gadu laikā augušas iedzīvotāju zināšanas kafijas jautājumos, tomēr ir viegli apjukt starp plašajiem kafijas pagatavošanas veidiem un daudzveidīgajiem rīkiem. Eksperts apkopojis trīs vienkāršus pamatprincipus, lai pagatavotu izcilu kafiju mājas apstākļos.
16.feb 2017
No šodienas līdz 26.februārim par godu Lietuvas un Igaunijas valsts svētkiem Bauskas Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar septiņiem Bauskas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumiem organizēs "Bauskas patriotisko kafejnīcu nedēļu".
14.feb 2017
Mīlestība iet caur vēderu. Lūk, četras saldo ēdienu receptes, kas ir kā radītas romantiskām vakariņām divatā.
13.feb 2017
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā neparastas receptes Valentīndienas noskaņās.
7.feb 2017
Mūsdienās arvien lielāks cilvēku skaits izlemj pievērsties veselīgam dzīvesveidam, tostarp atsakoties no gaļas vai pilnībā no dzīvnieku izcelsmes produktiem. Ņemot vērā šo jauno tendenci, “Maxima Latvija” lielākajos veikalos ir izveidoti īpaši plaukti veģetāriešu un vegānu pārtikas produktiem.
6.feb 2017
Rīga TV24 pavāršovā «La Dolce Vita. Ar Roberto», ko vada vienmēr pozitīvi noskaņotais itālis Roberto Meloni, šis gads sācies ar pārmaiņām. Katru mēnesi TV skatītāji varēs uzzināt dažādas tematiskas receptes, varēs sekot to pagatavošanas procesam un «izgaršot» galarezultātu kopā ar Roberto. Februārī par godu Valentīndienai savas romantisko brokastu, pusdienu un vakariņu receptes jau apsolījuši atklāt dziedātāji Markus Riva, Marija Naumova un Agnese Rakovska, kā arī Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs un bijusī politiķe Žaneta Jaunzeme-Grende.
3.feb 2017
Varbūt saldētavā glabājas pašu sarūpētās zemenes, mellenes, avenes, ķirši un citas dārza un meža veltes. Ja nē – tādas var atrast arī veikalos. Šobrīd tās ir labākas par svaigajām, nezin no kurienes atvestajām un ļoti dārgajām. Kvalitatīvas, pareizi sagatavotas saldētās ogas satur vairāk vitamīnu nekā ievārījumā vai kompotā savārītās.
29.jan 2017
Tas būs ne­liels so­lis pre­tī ve­se­lī­gā­kam uz­tu­ram: kon­fek­šu vie­tā iz­vē­lē­ties da­te­les. Arā­bu sa­kām­vārds stās­ta, ka Dievs da­te­lēm pie­šķī­ris četr­as brī­niš­ķī­gas spē­jas: glābt no ba­da, sniegt bau­du, at­brī­vot no ne­lā­gām do­mām un ār­stēt. Arā­bu zem­ēs da­teļ­pal­mas audzē jau vis­maz 6000 ga­du. Da­teļ­pal­mai pa­tīk, ja kā­jas ir ūde­nī, bet gal­va sau­lē. Tās ie­mī­ļo­tā da­bis­kā aug­ša­nas vie­ta ir tuk­sne­ša oā­ze.
27.jan 2017
Interesants virtuves eksperiments nedēļas nogalei: pagatavot kaut ko no tām dārzeņu daļām, kuras parasti izmetam atkritumos. Šī pieeja kļūst arvien populārāka laikā, kad daudzviet pasaulē dažādas organizācijas cīnās pret pārtikas bezjēdzīgu izšķērdēšanu un aizvien skaļāk izskan aicinājumi pirkt produktus apdomīgi un izmantot tos pēc iespējas pilnīgāk.