Gardēžiem

26.mai 2017
Vasaru mēdz dēvēt par grilēšanas sezonu, taču tas ir visai nosacīti, jo lielākie grilēšanas entuziasti to nepārtrauc nevienā gadalaikā, savukārt citiem sezona sākas un beidzas ar vienu pikniku. Grilētu produktu cienītāji apgalvo, ka šis ēdienu gatavošanas veids esot veselīgāks nekā cepšana uz pannas, jo grilējot produktu poras noslēdzas un tie patur sevī visas vērtīgās vielas. Nereti grilēšana prasa arī īsāku laiku nekā citi ēdiena gatavošanas veidi.
25.mai 2017
Pavasaris ir laiks, kad veikalu plauktos parādās arvien vairāk jaunās ražas labumu gan no Latvijas, gan ārvalstu ražotājiem. Arī mūsu organisms sāk vairāk ilgoties pēc svaigiem, aromātiskiem ēdieniem. Tādēļ biežāk izvēlamies vieglu maltīti un mazāk ēdam termiski apstrādātus ēdienus, to vietā izvēloties svaigas, ērti pagatavojamas uzkodas, tomēr svarīgi, lai ar uzturu uzņemam visas organismam nepieciešamās vielas. Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas ir apkopojusi padomus pavasara ēdienkartes veidošanai un piedāvā arī veselīgu vitamīnu kokteiļa recepti pavasarīgai maltītei.
25.mai 2017
Kāds soctīklu lietotājs vārdā Aigars Jansons savā facebook.com profilā ievietojies amizantu attēlu, kur Ukrainas veikalu plauktos manīts ''Rigas'' alus. Zīmīgi, ka Latvijā šāds alus nav sasniedzis veikalu stendus.
25.mai 2017
Latvijā priežu meži ir sastopami teju katrā Latvijas novadā, tieši tamdēļ priežu čiekura ievārījums ir iespējama recepte jebkuram interesentam, turklāt ir ļoti veselīgs, kā arī gards. Būtiski līdz jūnijam beigām sameklēt vēl zaļus čiekurus, citādi vēlāk tie kļūst pārāk cieti un recepte var neizdoties.
24.mai 2017
Kā ap­mie­ri­nāt iz­sal­ku­mu kar­stā lai­kā? Ar auk­sto zu­pu, jo tā ir gan pa­tī­ka­mi at­vē­si­nošs dzē­riens, gan gards un sā­tīgs pa­mat­ēdiens. Auk­stā zu­pa pa­kļau­jas pār­vēr­tī­bām un va­ri­āci­jām, tā­pēc ik­viens var ļau­ties im­pro­vi­zā­ci­jai un iz­do­māt pats sa­vu re­cep­ti.
23.mai 2017
Lai labi garšo!
21.mai 2017
Vieglu kūku ar maigu maskarpones siera krēmu un svaigām avenēm piedāvā Sanda Vendta no Cepu tortes.
15.mai 2017
Cilvēkus nereti mēdz iedalīt "suņu cilvēkos" un "kaķu cilvēkos". Taču daudziem tikpat izteikti mīlestība polarizējas tējas vai kafijas virzienā un pārliecināt viņus par pretējo ir teju neiespējami. Taču mīlestību uz kafiju ir iespējams izkopt, labāk iepazīstot šo dzērienu un izvairoties no kļūdām tā pagatavošanā un lietošanā, ir pārliecināts viens no lielākajiem kafijas cienītājiem un kafijas eksperts Vilmārs Vjakse, atklājot piecus interesantus faktus par kafiju.
13.mai 2017
Lai labi garšo!
12.mai 2017
Dārzos šajā aukstajā pavasarī viss aizkavējies, tomēr skābeņu lapiņas daudzviet jau ēdamā lielumā.
11.mai 2017
Šī gada 20. maijā Rīgas sirdī, Daugavas upes krastā, Lucavsalā, notiks šīs vasaras gardākais un smaržīgākais pasākums - "Latvijas Grila & BBQ festivāls 2017", kas vienuviet pulcēs grilēšanas entuziastus, Latvijas labākos šefpavārus, kā arī vietējos mājražotājus un amatniekus. Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja baudīt šefpavāru meistarklases, degustācijas un dažādas brīvdabas sporta aktivitātes, jauno mūziķu pavadījumā.
photo_camera
11.mai 2017
No 8.-14. maijam Valmierā pirmo reizi norisinās Restorānu nedēļa. Nedēļas ietvaros gardēžiem iespēja nobaudīt izsmalcinātas maltītes kādā no pieciem piedāvātajiem restorāniem Valmierā, Burtnieku un Kocēnu novados.
7.mai 2017
Kurš gan bro­kas­tīs nav ēdis mus­li – sau­su pār­ti­ku, iz­vē­lo­ties to kā di­ētis­ku un ve­se­lī­gu pro­duk­tu. Mus­li uz­ska­ta par ka­lo­ri­jām ba­gā­tu ēdie­nu, kas no­dro­ši­na or­ga­nis­mu ar vi­ta­mī­niem, mi­ne­rāl­vie­lām un mik­ro­ele­men­tiem. Mus­li ēdot, ne­ro­das gli­ko­zes svār­stī­bas asi­nīs.
1.mai 2017
Pie­na pro­duk­ti ir viens no bū­tis­kā­ka­jiem mū­su uz­tu­ra kom­po­nen­tiem, jo sa­tur daudz kal­ci­ja, un ta­jos ir vis­lab­vē­lī­gā­kā kal­ci­ja un fos­fo­ra at­tie­cī­ba. Tur­klāt pie­na pro­duk­tos eso­šais D vi­ta­mīns, ol­bal­tum­vie­las un pie­na cu­kurs ir tās vie­las, kas sek­mē or­ga­nis­mam tik ne­pie­cie­ša­mā kal­ci­ja uz­sūk­ša­nos. Sva­rī­gi, ka, lai uz­ņem­tu šīs vie­las, nav ob­li­gā­ti jā­dzer tie­ši piens – vēr­tī­gi ik­die­nas ēdien­kar­tē ie­kļaut arī ke­fī­ru un biez­pie­nu.
27.apr 2017
Brīv­die­nu rī­tiem no­teik­ti pie­stāv lais­ka bez­rū­pī­ba, ne­stei­dzī­ga ko­pā bū­ša­na ar sa­vē­jiem, kas īpašs un ne­ik­die­nišķs, ko bau­dīt vē­lās bro­kas­tīs vai ag­rās pus­die­nās. Pa­vi­sam vien­kār­ši un ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mi pī­rā­dzi­ņi ar gar­dum­gar­du kū­pi­nā­ta la­ša, olas, lo­ci­ņu un spi­nā­tu pil­dī­ju­mu.
22.apr 2017
Brīvdienu rīti ir īstais laiks, kad kopā ar ģimeni pagatavot gardas brokastis. "Rimi gardēžiem" piedāvā trīs gardas un vienkāršas rīta maltītes receptes.
18.apr 2017
Pētījumā, ko pasūtījusi Slovākijas valdība, atrastas būtiskas kvalitātes atšķirības produktiem, ko pārdod Slovākijā un Austrijā. Atsaucoties uz vairākiem jau iepriekš veiktiem pētījumiem, konstatēts, ka Austrumeiropā esošie cilvēki patērē zemākas kvalitātes pārtiku.
17.apr 2017
Liels dau­dzums cie­ti vā­rī­tu olu paš­laik pie­der pie lie­tas jeb­ku­rā mā­jā, kur nav sve­ša Liel­die­nu svi­nē­ša­na. Tām, kas ak­tī­vi ka­ro­ju­šas, pa­ras­ti ir sa­dau­zī­ta čau­ma­la, kas turp­mā­ko gla­bā­ša­nu pa­da­ra pro­ble­mā­tis­ku. Un ko nu tur gla­bāt – kad tad vēl ēdīs olas, ja ne ta­gad? Pa­vi­sam sa­dau­zī­tās un tās, ku­ras ne­iz­do­das glī­ti no­lo­bīt, iz­man­to­ja­mas sa­lā­tiem vai sa­ce­pu­miem, bet no pā­rē­jām lai top pil­dī­tas olas.
14.apr 2017
Lai labi garšo!
photo_camera
13.apr 2017
Tuvojoties jebkuriem svētkiem, vēlamies tos padarīt īpašus - dekorēt mājokli atbilstoši svētku motīvam, uzpost svētku galdu, pasniegt svinīgu maltīti, un Lieldienas tam nav izņēmums. Visas sentēvu dekorēšanas metodes ir goda lieta. Izplaukuši bērzu zari, tikko dīgusi zāle, zaļi stādiņi, asniņi un olas. Viss kā pēc grāmatas, tikai jaunās skaņās. Ar saskaņotiem traukiem, ar apaļām formām un zila vakara krāsu. Dekoratore Baiba Prindule-Rence dalās ar saviem ieteikumiem, kā vislabāk dekorēt savu svētku galdu Lieldienās.
13.apr 2017
Nozīmīgākos pavasara svētkus Lieldienas Latvijas iedzīvotāji pavada, baudot pavasarīgu atpūtu brīvā dabā un gatavojot tradicionālus Lieldienu ēdienus. SIA “ELVI Latvija” komercdirektore Laila Vārtukpteine stāsta: “Analizējot klientu iepirkšanās paradumus pirms Lieldienām, jāsecina, ka, ja vien laikapstākļi to atļauj, garās svētku brīvdienas pircēji vislabprātāk izmanto, rīkojot piknikus brīvā dabā. Pērn grilējamās produkcijas pārdošanas apjomi Lieldienu laikā palielinājās vairāk kā desmit reizes.”