Lai arī viskijs ir viens no pasaulē senākajām alkoholiskajiem dzērieniem, Latvijā tas tikai pamazām sāk iekarot sevis cienīgu vietu, tāpēc mūsu sabiedrībā vēl arvien valda daudz mītu par šo dzērienu. "AlkOutlet" atspēko piecus populārus mītus par skotu "dzīvības ūdeni"- viskiju!
Kūka nav ikdienas ēdiens, bet, kad uzaicināti ciemiņi vai arī «jāuzstājas» darbavietā, plaucētā mīkla ir laba izvēle, jo no tās var pagatavot saldus un sāļus dažāda lieluma un formas gardumus.
Rīgas Centrāltirgus jaunatklātajā Gastronomijas paviljonā ļaužu straumes nerimst visas dienas garumā. Un tas nav pārsteidzoši, jo paviljonā ļoti plašā klāstā pieejama ikdienā ļoti bieži lietota pārtika – piena produkti un maize.
Ķiploks ir produkts, kas bieži saistās ar gripas laiku. Šajā sīpolaugā dabai ir izdevies cieši savīt tīkamo un netīkamo – garšu un specifisko aromātu, kas daļai cilvēku šķiet nepieņemams. Bet par apkārtējo reakciju var neraizēties, ja priekšā brīvdienas, kad uz atbildīgiem pasākumiem nav jāiet.
Mode jau tāpēc ir mode, ka tā nāk un iet, taču ir tendences, kas noturas apritē ilgāku laiku un kāda reizēm pat saglabājas un kļūst par klasiku. Tā tas notiek arī veselīga dzīvesveida jomā. Dažas lietas jau sasniegušas arī mūs un saņēmušas arī saprātīgus uztura speciālistu komentārus, citas vēl nav tik labi pazīstamas, un nevar zināt, vai tās šeit iekaros popularitāti.
Žāvēti augļi piestāv ziemai. Vienlīdz labi tie noder aizņemtajiem un garlaikotajiem, fiziski aktīvajiem un dīvānā zvilnētājiem, pavārmākslas meistariem un tiem, kurus virtuvē labāk neielaist.
Tiem, kuri vēlas atbrīvoties no lielā svara, jāiemācās pareizi uztvert, kad ķermenis signalizē par izsalkumu, taču tas nav viegli, jo cilvēkam piemīt instinktīvas bailes no izsalkuma, norāda Prevention.
Nereti pēc Ziemassvētkiem pāri paliek iemīļotie kārumi – piparkūkas. Ko ar tām iesākt? Iedvesmojot jauniem garšas izaicinājumiem, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā pagatavot aktuālās Cake pops jeb kūciņas uz kociņa - viegli pagatavojamu gardumu, kas ideāli piemērots gan ikdienai, gan svētku ballītēm.
Pēc svētkos baudītajiem lašiem, nēģiem un pildītām karpām jāmeklē kāda pieticīgāka zivtele – tad jau reņģe? Tie, kuriem reņģes garšo, pret šādu jautājuma nostādni krasi iebilst. Viņi arī svētku galdā ceļ izsmalcinātas reņģu uzkodas, un, iespējams, tām ir pat lielāka piekrišana nekā dārgajām zivīm.
Gada izskaņā iedzīvotāji vairāk domājuši par tik ļoti svarīgo ūdens patēriņu - gāzētā un negāzētā ūdens pieprasījums palielinājies par attiecīgi 46% un 33%, salīdzinot ar 2017. gadu. Pārliecinoši pārdošanas līderi tomēr ir bijuši mandarīni, kā arī neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa – majonēze, liecina “Maxima Latvija” pārdošanas dati.
AlkOutlet aicina izmēģināt divas kokteiļu receptes, kas ne tikai iepriecinās viesus svētkos, bet arī lieliski derēs nesteidzīgai mājas dzīves baudīšanai.
Gadu mijas maltīte ir viena no skaistākajām ģimenes kopā būšanas tradīcijām, kas namamātei prasa īpašu meistarību un izdomu. Lūk, dažas iedvesmojošas idejas.
Rīga, 29.dec., LETA. Gandrīz ceturtdaļai jeb 23% Latvijas iedzīvotāju kādreiz dzīvē bijusi Jaungada apņemšanās ēst veselīgāk, liecina socioloģisko pētījumu uzņēmuma SKDS veiktās aptaujas dati.
Nākamā gada janvārī Vecrīgā trešo gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb "Riga Street food festival", kurā četrpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri apmeklētājiem piedāvās dažādus ēdienus, ziņo Rīgas tūrisma attīstības biroja pārstāve Anna Blaua.
Iedvesmojiet savus Ziemassvētku ballītes viesus ar vieglu, bet ļoti garšīgu un bagātīgu balto karstvīnu. Pasniedziet ar piparkūku grissini un pikantajām Ziemassvētku mandelēm.
Katrai namamātei ir savi mazie noslēpumi, kā izcept pašas garšīgākās, pašas mīļākās un pašas kraukšķīgākās piparkūkas. Kāds mīklai pievieno medu, kāds - šokolādi vai rozīnes. Portāls lifehacks.lv šoreiz piedāvā ļoti vienkāršu, taču burvīgu veidu kā katru piparkūku padarīt par sava veida mākslasdarbu.
Lai tradicionālos svētku ēdienus papildinātu ar jaunām receptēm, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt divus ēdienus, kas ne tikai labi garšos, bet arī vizuāli rotās jūsu svētku galdu.
Svētku laikā nevar iztikt bez svaigi ceptu pīrāgu smaržas un bagātīgi klātiem galdiem. Taču reizēm, it īpaši ilgajā brīvdienu maratonā, sanāk aizmirst par veselīgu uzturu, kas ir īpaši svarīgs tieši cilvēkiem ar cukura diabētu. Tāpēc uztura speciāliste Liene Sondore un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas diabēta aprūpes māsa Jana Jaņeviča ir sagatavojušas padomus, kas palīdzēs svētku laiku aizvadīt priecīgi un veselīgi.
Baltās sniega kupenas un mīnusi tā vien sauc pēc kārtīgas sasildīšanās – un kāpēc gan nepalutināt sevi un mīļos ar gardiem karstajiem dzērieniem? Skyline Bar bārmeņi Elvis Mass un Linards Grundmanis piedāvā divas aromātiskas un sildošas karsto dzērienu receptes, kas atgādinās, cik brīnišķīgs var būt arī šis aukstais ziemas laiks!
Saimnieku gatavots cepetis daudzās ģimenēs ir Ziemassvētku galda simbols un tā neatņemama sastāvdaļa. Taču, lai to pagatavotu patiešām meistarīgi un cepetis ne tikai labi izskatītos, bet arī garšotu pasakaini, ir jāzina ne mazums knifiņu. Iepazīsties ar Normunda Baranovska padomiem, kas palīdzēs pagatavot izcilu cepeti, ko ar lepnumu varēsi celt galdā.
“Forevers” sadarbībā ar pētījuma kompāniju “Norstat Latvija” veiktajā aptaujā par Ziemassvētku tradīcijām noskaidrojis, ka, plānojot svētku maltīti, iedzīvotāji vadās pēc ticējuma, lai uz galda ir 9 ēdieni, kas nozīmē, ka nākamais gads būtu pārticis un bagāts. Aptaujas dalībnieki kā TOP 3 Ziemassvētku ēdienus ir atzinuši svētku rasolu, speķa pīrādziņus, pelēkos zirņus.