Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Aptauja: vai Latvijas iedzīvotāji apmeklē restorānus?

© Dāvis Ūlands/F64

Restorānu nedēļas, kurās tie kļūst pieejamāki lielākai sabiedrības daļai, notiek vairākkārt un ne tikai Rīgā. TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja, vai Latvijas iedzīvotāji izmanto iespēju apmeklēt restorānus.

“Kantar” veiktā aptauja liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā restortānu īpašās restorānu nedēļas laikā Rīgā vai citā pilsētā ir apmeklējis katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs jeb 24%. Bet divas trešdaļas aptaujāto šo iespēju nav izmantojuši.

Aptaujā noskaidroti arī iemesli, kāpēc cilvēki izmanto restorānu nedēļas piedāvājumu, vai arī - tieši otrādi - neizmanto.

40% kā galveno iemeslu restorānu nedēļas apmeklēšanai min iespēju izklaidēties ar draugiem vai ģimeni. 35%apgalvo, ka tā ir iespēja nobaudīt dažādus ēdienus, dažādas garšas. Un 26% kā iemeslu min pievilcīgo cenu, kā dēļ izmantot restorānu nedēļas piedāvājumu.

Tikmēr trešā daļa no tiem, kuri nav apmeklējuši restorānu nedēļu kā galveno iemeslu tomēr min pārāk lielo dārdzību. Ceturtā daļa aptaujāto nav pamanījuši restorānu nedēļas piedāvājumu un 14% aptaujāto norāda, ka restorānus neapmeklē vispār.