Kā pareizi vārīt olas ikdienā un kā - Lieldienās?

© Ģirts Ozoliņš/MN

Raidījumā 'Nra.lv sarunas" viesojas olu vēstnieks Latvijā Toms Auškāps ( AS “Balticovo” Komunikācijas un attīstības direktors). Viņš režisorei un aktrisei Kristīne Krūzei-Hermanei un žurnāla "Vakara Ziņas" galvenajai redaktorei Inesei Dāvidsonei stāsta, kā pareizi jāvāra olas, lai tās nesaplīstu, un kas ir jādara, lai uzvarētu olu kaujās,

Lai olas neieplīstu vārot, Toms iesaka pirms vārīšanas tām ar adatu izdurt galā caurumiņu. Savukārt ar Lieldienu olām, ja tās ir paredzētas olu kaujām, noteikti tā nevajag rīkoties.

Toms teic, ka lielākā kļūda būtu ņemt olas tūlīt no ledusskapja, jo tad būs ļoti strauja temperatūras maiņa un, visticamāk, radīsies plaisas. Visdrošāk ir, ja olas ir siltas. Tapēc, vārot Lieldienu olas, tās labāk likt aukstā ūdenī un tad pakāpeniski paaugstināt temperatūru.

Plašāka saruna par Lieldienām un olu krāsošanas trikiem šeit.

Izklaide

Pieminot traģiskajā avārijā uz Ventspils šosejas bojāgājušo diriģenti un dziedātāju, Kormūzikas balvas pasniegšana un koncerts pārcelti uz februāri, aģentūru LETA informēja Dziesmu svētku biedrības valdes priekšsēdētājs Ints Teterovskis.

Svarīgākais