Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Kā pareizi vārīt olas ikdienā un kā - Lieldienās?

© Ģirts Ozoliņš/MN

Raidījumā 'Nra.lv sarunas" viesojas olu vēstnieks Latvijā Toms Auškāps ( AS “Balticovo” Komunikācijas un attīstības direktors). Viņš režisorei un aktrisei Kristīne Krūzei-Hermanei un žurnāla "Vakara Ziņas" galvenajai redaktorei Inesei Dāvidsonei stāsta, kā pareizi jāvāra olas, lai tās nesaplīstu, un kas ir jādara, lai uzvarētu olu kaujās,

Lai olas neieplīstu vārot, Toms iesaka pirms vārīšanas tām ar adatu izdurt galā caurumiņu. Savukārt ar Lieldienu olām, ja tās ir paredzētas olu kaujām, noteikti tā nevajag rīkoties.

Toms teic, ka lielākā kļūda būtu ņemt olas tūlīt no ledusskapja, jo tad būs ļoti strauja temperatūras maiņa un, visticamāk, radīsies plaisas. Visdrošāk ir, ja olas ir siltas. Tapēc, vārot Lieldienu olas, tās labāk likt aukstā ūdenī un tad pakāpeniski paaugstināt temperatūru.

Plašāka saruna par Lieldienām un olu krāsošanas trikiem šeit.