"Simbelīns" atgriežas uz teātra skatuves

Asprātīgā komēdija "Simbelīns" marta beigās, 27., 28. un 29. martā, atgriezīsies pie skatītājiem teātrī United Intimacy.

Simbelīns ir Latvijas Kultūras akadēmijas 2008. gada režijas nodaļas absolventu izrāde, kas itāļu režisora Davides Džovanzanna vadībā veidota pēc itāļu delartiskās komēdijas principiem. Aktieri interpretē Šekspīra lugu Simbelīns - izrāde ir par mīlestību, naidu. Tā vietā, lai runātu par romiešiem pirms daudziem gadu simtiem pakļauto Angliju, viņi runā par Latviju un Krieviju, par karu un par draudzību, pazobojoties par viņu paaudzes pazīstamām sāpīgām atmiņām par okupācijas laiku, un stājoties aci pret aci ar sabiedrībā joprojām mītošajām bailēm.

Simbelīns starptautisku atzinību kā labākā festivāla izrāde ir guvis teātra skolu festivālā Encounter (Satikšanās) Čehijā. "Par precīzu un meistarīgu darbu ar masku, balsi, skatuves kustību un mūziku, par īpatnēju humora un drāmas sakausējumu aktierdarbā," tā tika raksturota jaunā režisore un izrādē karalienes lomas atveidotāja Arnita Jaunzeme, saņemot festivāla Encounter labākās aktrises apbalvojumu. 2007./2008. gada sezonā viņa tika nominēta arī Spēlmaņu nakts teātra balvai.

Izrādes režisors: Davide Džovanzanna (Itālija)