ASTROLOĢIJA: Ar pa­rei­zu ēša­nu un as­kē­zi var ri­si­nāt pro­blē­mas dzī­vē

© f64

«Mū­su ķer­me­nis ir mū­su dvē­se­les un mū­su ga­ra mā­jok­lis. Un vi­ņi ju­tī­sies la­bi ti­kai tad, ja ķer­me­nis ju­tī­sies la­bi,» sa­ka ser­ti­fi­cē­ta as­tro­lo­ģe Ag­ne­se Fūr­ma­ne, ku­ra In­di­jā mā­cī­ju­sies vē­dis­kās dzī­ves­zi­ņas, tos­tarp arī ve­se­lī­ga dzī­ves­vei­da un uz­tu­ra pa­mat­prin­ci­pus:

Cil­vēks pats par vi­su at­bil­dīgs

Gan­drīz ik­vie­nam cil­vē­kam dzī­vē pie­nāk brī­dis, kad sāc aiz­do­mā­ties: kā tu jū­ties un kā tu gri­bē­tu sa­vu dzī­vi dzī­vot, lai tā bū­tu la­bā­ka un piln­vēr­tī­gā­ka. Man šāds brī­dis pie­nā­ca 35 ga­du ve­cu­mā. Pe­ri­ods starp 35 un 37 ga­diem as­tro­lo­ģis­ki ir sva­rīgs, tas ir pār­do­mu laks, kad ie­spē­jams kaut ko mai­nīt un uz­la­bot. Ša­jā lai­kā bū­tisks pa­vēr­siens ma­nā dzī­vē bi­ja brau­ciens uz In­di­ju. Tur es klau­sī­jos Sko­lo­tā­ja lek­ci­jas par vē­dis­ko dzī­ves­zi­ņu, ājur­vē­du, as­tro­lo­ģi­ju. To­reiz sa­pra­tu, un vien­mēr to sa­ku arī ci­tiem: cil­vēks pats ir par vi­su at­bil­dīgs! Pa­šam ir jā­do­mā, kā tu dzī­vo, ko tu da­ri, ko tu ēd. Un – kā tu sa­vu dzī­vi va­ri uz­la­bot. Ja cil­vēks sāk sli­mot, tad pa­tie­sī­bā tas ir dvē­se­les sau­ciens pēc pa­lī­dzī­bas un brī­di­nā­jums, ka cil­vēks da­ra sev pār­i un iet ne­pa­rei­zā vir­zie­nā.

Priekš­ro­ka mā­jas ēdie­nam

Mēs lie­lā­ko da­ļu ener­ģi­jas uz­ņe­mam ar pār­ti­ku, un ir sva­rī­gi, ko mēs ēdam. Ide­ālā va­ri­an­tā bū­tu jā­ēd mā­jās ga­ta­vo­ti ēdie­ni. Mūs­die­nās strā­dā­jo­šiem cil­vē­kiem tas ir grū­ti, to­mēr var arī at­rast ēdi­nā­ša­nas vie­tas, kur pār­ti­ka ir svai­ga, ga­ta­vo­ta no Lat­vi­jas pro­duk­tiem. Tā­pat arī to var ņemt uz dar­bu līdz­i no mā­jām.

Ļo­ti sva­rī­gi arī ap­zi­nā­ties, kā­di pro­duk­ti ir pie­mē­ro­ti. Ne­viens ārsts simt­pro­cen­tī­gi pa­rei­zi to ne­pa­teiks, sva­rī­gi ir vē­rot sa­vas iz­jū­tas un uz­ti­cē­ties sev.

Kā­das ir pa­zī­mes, ja pro­duk­ti cil­vē­kam nav pie­mē­ro­ti? Gā­zu vei­do­ša­nās un vē­de­ra uz­pū­ša­nās ir pir­mais sig­nāls, ka pār­ti­ka nav pie­mē­ro­ta. Sva­rī­ga ir arī re­gu­lā­ra un nor­mā­la vē­de­ra iz­eja. Ājur­vē­das ār­sti šim fak­to­ram pie­vērš ļo­ti lie­lu uz­ma­nī­bu. Ja pār­ti­ka ne­pār­strā­dā­jas, or­ga­nis­mā krā­jas tok­sī­ni un in­des.

Ar ūdens dzer­ša­nu – uz­ma­nī­gi

Es ne­dze­ru auk­stu ūde­ni, jo tas or­ga­nis­mam ir liels šoks. Mū­su ķer­me­nī ne­kas nav auksts, un or­ga­nis­mam jā­pa­tē­rē lie­la ener­ģi­ja, lai šo ūde­ni sa­sil­dī­tu. Lai pār­ti­ka la­bi pār­strā­dā­tos, kuņ­ģim va­jag «gre­mo­ša­nas ugu­ni». Kas no­tiek, ja uguns­ku­ram uz­lej auk­stu ūde­ni? Tas no­dziest. Līdz­īga re­ak­ci­ja no­tiek kuņ­ģī. Ka­mēr ener­ģi­ja at­jau­no­jas, pa­iet ilgs laiks, ēdiens kuņ­ģī ne­tiek pār­strā­dāts, un ro­das dis­kom­forts.

Pus­die­nas ir sva­rī­gā­kās

Sva­rī­gā­kā ēdien­rei­ze ir pus­die­nas. Tas sais­tās ar šo «gre­mo­ša­nas ugu­ni». Sau­le de­be­sīs ir vi­saug­stāk un iz­sta­ro spē­cī­gu ener­ģi­ju, kas ir la­bā­kais pa­līgs gre­mo­ša­nas pro­ce­sā. Tā­tad vē­la­mā­kais pus­die­nu laiks ir ap pulk­sten 12.00–13.00, ta­ču cil­vē­ki bie­ži vien ša­jā lai­kā strā­dā, bet va­ka­rā, kad or­ga­nisms jau pār­kār­to­jas uz nakts mie­ru un at­jau­no­ša­nos, tam tiek lie­la por­ci­ja, kas jā­pārs­trā­dā.

Pus­die­nās drīkst ēst, cik gri­bas, arī tie­vē­tā­ji. Bet kā no­tiek dzī­vē? Cil­vēks no­lē­mis tie­vēt, no rī­ta ne­ēd, pus­die­nās ne­ēd, bet va­ka­rā vairs ne­var iz­tu­rēt un pie­ēdas. Tā rī­ko­jas dau­dzi, kam ir sva­ra pro­blē­mas. Tas ir kā ap­bur­tais loks – cil­vēks pie­ēdas va­ka­rā, un vi­ņam no rī­ta ne­gri­bas, bet, kā pie­nāk va­kars, jā­ēd at­kal. Tad va­ja­dzē­tu pa­ma­zām pār­kār­tot šo re­žī­mu.

Tā kā mums Lat­vi­jā sau­les ir diez­gan maz, mums paš­iem ir jā­pa­līdz sa­vam or­ga­nis­mam strā­dāt da­bas rit­mā.

Aiz­migt pa­rei­zā stun­dā

Ja vē­la­mies sa­gla­bāt jau­nī­bu un skais­tu­mu un gri­bam, lai bū­tu ma­zāk grum­bu, ir jā­iet lai­kus gu­lēt. At­jau­no­ša­nās pro­cess no­tiek no pulk­sten 22 līdz 24, tad vi­sin­ten­sī­vāk no­tiek re­ģe­ne­rā­ci­ja. Bet kā bie­ži ga­dās? Cil­vēks va­ka­rā at­nāk no dar­ba, kār­tī­gi pa­ēd, pa­ska­tās tele­vi­zo­ru un tad sāk dar­bo­ties pa in­ter­ne­tu vai ska­tī­ties fil­mas. Tie­ši starp pulk­sten 22 un 24 ir ļo­ti ak­tīvs laiks, ja mēs ne­aiz­ejam gu­lēt. Ja cil­vēks aiziet gu­lēt līdz des­mi­tiem va­ka­rā, tad or­ga­nisms vi­su ener­ģi­ju, kas pie­plūst, iz­man­to re­ģe­ne­rā­ci­jai jeb at­jau­no­ša­nai. Pro­tams, va­sa­rā to ir grū­tāk ie­vē­rot, bet tū­līt klāt ru­dens, sāk­sies tum­šie va­ka­ri, kad var ag­rāk iet gu­lēt un cel­ties no rī­ta ag­rāk. Tā mēs pa­lī­dzam sev at­jau­no­ties un il­gāk sa­gla­bāt skais­tu­mu.

At­slo­dze at­bil­sto­ši ho­ro­sko­pam

In­di­jā Sko­lo­tājs vēl man ie­mā­cī­ja in­te­re­san­tas un no­de­rī­gas lie­tas par at­slo­dzes die­nām.

Katrs cil­vēks sev var iz­vē­lē­ties pie­mē­ro­tā­ko at­slo­dzes die­nu pēc tā, ku­rā die­nā viņš ir dzi­mis. Pie­mē­ram, ja dzi­mis pirm­die­nā, tad pie­mē­ro­tā­kā at­slo­dzes die­na ir pirm­die­na.

Vēl ir arī tā­da me­to­de kā «pie­la­bi­nā­ša­nās» pla­nē­tām, ku­ras in­di­vi­du­āla­jā as­tro­lo­ģis­ka­jā kar­tē ir pro­ble­mā­tis­kas. Vai arī saik­nes vei­do­ša­na ar pla­nē­tu, lai ak­cen­tē­tu un ak­ti­vi­zē­tu kā­das dzī­ves tē­mas. Sa­ska­ņā ar vē­dis­ka­jām tra­dī­ci­jām, ie­vē­ro­jot at­slo­dzes die­nu vai as­kē­zi no­teik­tā die­nā, var ie­gūt pla­nē­tas lab­vē­lī­bu. Pie­mē­ram, ja kā­da pla­nē­ta ho­ro­sko­pā ir pro­ble­mā­tis­ka, tad as­kē­ze jā­ie­vē­ro šīs pla­nē­tas pār­val­dī­ta­jā die­nā. Tā­pat arī as­kē­zi var ie­vē­rot kā­dā kon­krē­tā die­nā, lai dzī­vē uz­la­bo­tu to vai ci­tu jo­mu.

Pirm­die­nas ir Mē­ness die­nas, un Mē­ness at­bild par ve­se­lī­bu, at­tie­cī­bām ģi­me­nē. Otr­die­nas pār­vald­nieks Marss at­bild par sa­sprin­gtām si­tu­āci­jām dzī­vē, avā­ri­jām, trau­mām, un ja ar to ir pro­blē­mas, tad par at­slo­dzes die­nu va­ja­dzē­tu iz­vē­lē­ties otr­die­nu. Treš­die­nā ne­ēdot, tiek uz­la­bo­tas Mer­ku­ra tē­mas – ko­mu­ni­kā­ci­ja, kon­tak­ti ar brā­ļiem, mā­sām un kai­mi­ņiem. Ce­tur­tdie­nas pār­val­da Ju­pi­ters, un caur to var dzī­vē pie­sais­tīt veik­smi, vei­ci­nāt lie­las nau­das ie­gū­ša­nu, da­būt la­bu vī­ru. Piekt­die­nas vald­nie­ce ir Ve­ne­ra – caur to var pie­sais­tīt mī­les­tī­bu, ma­zu nau­di­ņu, pre­cī­bas, uz­la­bot at­tie­cī­bas ar drau­dze­nēm. Sest­die­nas vald­nieks ir Sa­turns, kurš ir gal­ve­nais kar­mas pār­vald­nieks. Mums kat­ram ir kā­di kar­mis­ki at­strā­dā­ja­mi pie­nā­ku­mi, tā­pēc sest­die­nās at­slo­dzi ie­vē­rot va­ja­dzē­tu vi­siem. Pār svēt­die­nu val­da Sau­le, un tās ir at­tie­cī­bas ar tē­vu, vī­ru, val­sti, ar sa­vu ego.

As­kē­zes ie­vē­ro­ša­na at­tie­cas ne ti­kai uz ēša­nu, bet arī uz kai­tī­ga­jiem ie­ra­du­miem – pī­pē­ša­nu, al­ko­ho­la lie­to­ša­nu un arī sek­su. Ie­vē­ro­jot as­kē­zi, cil­vēks iz­rā­da cie­ņu kon­krē­ta­jai pla­nē­tai un lūdz tai pa­lī­dzī­bu, lai at­ri­si­nā­tu kā­du sa­rež­ģī­tu si­tu­āci­ju dzī­vē, ho­ro­sko­pā, at­tie­cī­bās. Es pa­ti to da­ru un ik­die­nā cen­šos ie­vē­rot ve­se­lī­gas ēša­nas pa­ra­du­mus. Tur­klāt ie­sa­ku iz­vē­lē­ties pār­ti­ku at­bil­sto­ši Lat­vi­jas ga­da­lai­kiem un zie­mā ne­ēst, pie­mē­ram, sa­lā­tus, kas ša­jā lai­kā pie mums ne­aug.

Or­ga­nis­ma at­tī­rī­ša­nai vis­lab­vē­lī­gā­kie ga­da­lai­ki ir pa­va­sa­ris un ru­dens.

Horoskopi

Jums ir jāizturas pret šiem cilvēkiem ar īpašu piesardzību un nestāstiet viņiem noslēpumus. Patiesai draudzībai ir liela vērtība. Dažkārt ir grūti dalīties savos noslēpumos ar mīļajiem, taču uzticēšanās draugiem arī var būt riskanta.