Lai gan maize bieži tiek uzskatīta par neveselīgu ogļhidrātu un tauku avotu, daudzās valstīs tā joprojām ir galvenais pārtikas produkts, turklāt maizes uzturvērtība var atšķirties atkarībā no maizes veida, raksta “Very Well Health”.
Tieši ēšanas paradumi un bieži vien nosaka, kādas uzturvielas un vitamīnus organisms saņem un ko nesaņem. Uztura speciāliste Anita Baumane atgādina, ka par uztura balansu tieši ziemā būtu visai nopietni jāpadomā. Savukārt farmaceite Ērika Pētersone atgādina, ka aptiekās ir pieejami uztura bagātinātāji, kas problēmu risinājumam var palīdzēt, tomēr tas ir tikai plāns B. Plāns A ietver ēšanas paradumu pārskatīšanu, lai organisms uzņemtu to, kas tam patiešām ir noderīgs visu funkciju nodrošināšanai.
Pie pastiprinātas matu izkrišanas var būt vainojamas vairākas lietas - stress, sezonalitāte, slimības un dažādu uzturvielu trūkums. Farmaceite Amanda Ozoliņa nosauc vairākas uzturvielas, kuru deficīts organismā var veicināt matu izkrišanu.
Viena no pasaules popuārākajām uzkodām patiesībā ir arī diezgan veselīga, protams, ja tai netiek pievienoti saldinātāji, eļļas, tauki vai sāls. Runa ir par popkornu un "Insider" nosaucis 4 ieguvumus veselībai no tā.
Kad organisms sāk novecot, tam ir īpašas prasības, lai uzturētu imunitāti un visas orgānu sistēmas iespējami labi pildītu savas funkcijas, jo īpaši pandēmijas laikā, kad savas pozīcijas cenšas noturēt arī ikgadējie rudens un ziemas sezonas vīrusi.
Ikviens zina, cik svarīgi ir uzņemt vitamīnus un minerālvielas, jo tie pilda dažādas būtiskas organisma funkcijas. Taču, kā zināt, ka organisms nesaņem sev vajadzīgo pietiekamā daudzumā? Farmaceite Anna Kivleniece skaidro, kuri vitamīni un minerālvielas ir svarīgas ikvienam, kas var liecināt par to trūkumu un kādi produkti ikdienas ēdienkartē jāiekļauj, lai tos uzņemtu pietiekami.
Novembris visā pasaulē ir pasludināts par vegānisma mēnesi, un 1. novembrī tiek atzīmēta Pasaules vegānu diena. Tā ietvaros ikviens tiek aicināts iesaistīties dažādās akcijās, piemēram, izmēģināt ievērot šo dzīvesveidu vismaz mēnesi.
Veģetāram un vegānam uzturam gan Latvijā, gan pasaulē kopumā pievēršas aizvien vairāk cilvēku, jo tas palīdz saglabāt normālu ķermeņa svaru, normalizē holesterīna līmeni un asinsspiedienu, kā arī mazina dažādu slimību risku. Tomēr, izvēloties šādu dzīvesveidu, jāņem vērā vairāki nosacījumi ēdienkartes veidošanā, lai organisms arī bez atsevišķu pārtikas produktu grupu lietošanas varētu uzņemt visas organismam nepieciešamās uzturvielas un vitamīnus.