sardīnes

24.dec 2024
Spānijā veiktais pētījums atklājis, ka cilvēki, kuri ik nedēļu ēda sardīņu konservus olīveļļā (divas bundžas), aizkavēja 2. tipa diabēta rašanos. Jauns Spānijas pētījums liecina, ka katru dienu ēdot sardīņu konservus, ka tas var ievērojami ietekmēt veselību. Tika konstatēts, ka gados vecākiem pieaugušiem cilvēkiem, kuri ēda šo taukainu zivi olīveļļā, bija mazāka iespēja saslimt ar 2. tipa cukura diabētu.
18.dec 2024
Sarkanās gaļas iemainīšana pret zivīm var samazināt ar uzturu saistītas slimības un palīdzēt risināt klimata krīzi, raksta “The Guardian”.
28.apr 2024
Zivis ir svarīga veselīga uztura sastāvdaļa, un tās  dod daudz veselībai svarīgu ieguvumu.
27.dec 2023
Starptautiski sertificētā dietoloģe Šeila Kadogana, kas specializējas integratīvā uzturā, vielmaiņas disfunkcijās un kuņģa - zarnu trakta slimībās, nosauca produktu, kuru viņa nekad neaizmirst pievienot savam pārtikas grozam. Tās ir sardīnes, raksta UNIAN.