Uztura speciāliste nosauca vienīgo veselīgo produktu, kas ir absolūti neaizstājams

© pixabay.com

Starptautiski sertificētā dietoloģe Šeila Kadogana, kas specializējas integratīvā uzturā, vielmaiņas disfunkcijās un kuņģa - zarnu trakta slimībās, nosauca produktu, kuru viņa nekad neaizmirst pievienot savam pārtikas grozam. Tās ir sardīnes, raksta UNIAN.

Lai gan tās nav tik populāras vai glamūrīgas kā lasis, konservētas sardīnes ir lieliska izvēle, ko regulāri iekļaut savā uzturā.

"Study Finds" raksta, ka pašreizējās uztura vadlīnijas iesaka, lai nodrošinātu optimālu veselību, patērēt 8-12 unces (340 gramus) jūras velšu, tai skaitā zivju, nedēļā. Tomēr aptuveni 90% cilvēku nesasniedz šo mērķi.

Tam varētu būt daudz skaidrojumu, piemēram, standarta diēta, kurā nav uzsvērta veselīga pārtika, kā arī jūras velšu pieejamība un uztura izglītības trūkums par jūras velšu un zivju ēšanas nozīmi.

Sardīnes ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas praktiski un veselīgi iekļaut savā uzturā vairāk jūras produktu. Protams, zivju smarža un garša nav piemērota visiem, taču ir vērts tās izmēģināt veselības vārdā.

Turklāt sardīnes satur aptuveni 1800 miligramus omega-3 taukskābju EPA un DHA, kas atbalsta smadzeņu veselību. Uzskata, ka tās ir arī bagātas ar selēnu, kas stimulē selenoproteīnu sintēzi. Selenoproteīni ietekmē oksidatīvo stresu un uztur optimālu smadzeņu darbību. Turklāt tās satur dzelzi, niacīnu, fosforu, cinku, kā arī E, B12 vitamīnus un citus elementus.