Saldējums daudziem ir iecienītākais deserts, it īpaši vasarā,tomēr tā pagatavošana pašu spēkiem var šķist gana sarežģīta un laikietilpīga.Rimi gardēžukomandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt trīs vienkāršas receptes saldējuma pagatavošanai mājās. Mājās gatavots saldējums būs ne vien lielisks našķis karstās vasaras dienās, bet arī lielisks ciemakukulis, dodoties ciemos.
Saldējums daudziem ir iecienītākais deserts, it īpaši vasarā, tomēr tā pagatavošana pašu spēkiem var šķist gana sarežģīta un laikietilpīga. Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt trīs vienkāršas receptes saldējuma pagatavošanai mājās.
Teju puse jeb 44% Latvijas iedzīvotāju vēso našķi – saldējumu – vasaras mēnešos bauda vairākas reizes nedēļā. Visbiežāk priekšroka tiek dota šokolādes, vaniļas un karameļu saldējumam, kā arī saldējumam ar tropisko un citrusaugļu garšām – liecina Rimi Latvia jūlijā veiktā aptauja.
Līdz ar karsto laiku būtiski pieaudzis pieprasījums pēc aukstā kāruma – saldējuma. Šogad tā ražošanā vairāki uzņēmumi ir ieviesuši unikālas tehnoloģijas, kas ļauj ražot saldējumu, kāds iepriekš Latvijā nav bijis.
Rīgā nakts vidū kāds garnadzis izsitis stiklu un ielauzies veikalā, lai pamielotos ar saldējumu, aģentūru LETA informēja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Zemene.
Dienvidkorejas iedzīvotāji ir lielākie alkohola patērētāji Āzijas reģionā, kuri tagad pāri nākamās dienas paģirām var tikt pāri ar īpašu saldējumu, vēsta Reuters.
Atzīmējot Starptautisko saldējuma brokastu dienu, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) šodien Rīgā, Sēlpils ielā 9, un VADC Latgales filiālē Rēzeknē ikvienam asins vai asins komponentu donoram visas dienas garumā dāvina piena un krējuma saldējumu no SIA "Rūjienas saldējums".
Jau jūlija sākumā tika izziņota FOOD UNION saldējuma zīmola „Pols” rīkota akcija, kuras laikā pret 30 minētā saldējuma kociņiem iespējams savā īpašumā iegūt peldmatraci, tomēr, izrādās, ka šīs lietas nemaz nav tik vienkāršās, ziņo raidījums „Bez Tabu”.
Amerikānis Mets Stounijs, kurš ir hotdogu ātrēšanas čempions, pierādījis, ka viņam pie sirds iet arī aukstāki deserti - 5,6 litrus saldējuma vīrietim izdevās notiesāt vien nieka 36 minūtēs.
Savulaik saldējums, kad tas bija pašsaprotami, ka to gatavo no piena un saldā krējuma, bija gluži nevainīgs vasaras našķis. Arī mūsdienās ir daži saldējumi, kas top no īsta lauku piena un krējuma, bet liela daļa tiek gatavota no ūdens, augu taukiem un E vielām.
Vēl pirms pāris gadiem saldējumu ražotāji apgalvoja, ka savas produkcijas gatavošanā augu taukus vairs neizmanto. Šobrīd augu tauki atkal iezagušies atsevišķu saldējumu sastāvdaļās.
Kāda sirma kundze, kura vasarās pie Latvijas Nacionālās operas pārdod saldējumu, vakar piedzīvojusi ļoti nepatīkamu situāciju – trīs puišeļi, šķietami iegrūduši kundzes saldējuma leti kanālā, ziņo raidījums „Degpunktā”.
Pēc saldējuma iepakojuma atvēršanas pārsteidzošs skats pavēries rīdziniecei Lienei Barisai - Sermulei. Viņa mikroblogošanas vietnē twitter publicējusi attēlu, kurā redzams saldējums glāzītē, virs kura ir vēl viens, taču gandrīz notiesāts.
Saldējums no veikalu aukstumvitrīnām šovasar pazūd rekordlielā ātrumā. Lai gan veikali savus saldējumu krājumus papildina ar lielākām saldējuma rezervēm nekā pērn šajā pašā laikā, atsevišķos veikalos, īpaši kūrortzonā, saldējuma izvēle diezgan ātri kļūst visai knapa.