Ja mājās vēlaties pagatavot ļuļa kebabus jeb maltās gaļas kebabus uz kociņa, tad jums noderēs šis triks! Šādi jūs ātri vien, bez liekām mocībām, iegūsiet perfektas formas kebabu!
Kebabs un falafels Latvijas virtuvē ir salīdzinoši nesen, taču šie ēdieni strauji iekarojuši iedzīvotāju simpātijas. Kebabu gan parasti baudām, apmeklējot kādu ātrās ēdināšanas iestādi un tikai retais izmēģinājis to pagatavot mājās, jo šķiet – laba kebaba pagatavošanai nepieciešams iemaņas un speciālas ierīces gaļas grilēšanai, tomēr tā nebūt nav – gardu kebabu var pagatavot arī mājās cepeškrāsnī. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā receptes mājās gatavotam vistas gaļas kebabam un veģetārajam turku zirņu falafelam! Garantējam -izdosies pat iesācējiem!
Lavašs un kebabi jau ilgāku laiku ir atrodami gan mūsu restorānu ēdienkartēs, gan lielveikalu plauktos un mājas ballītēs. Pavārs Renārs Purmalis piedāvā izmēģināt visu pagatavot pašiem, sākot jau ar lavaša cepšanu, turklāt, droši dodoties arī piknikā.
27. janvāra vakarā "Arēnā Rīga" notika Pasaules boksa Supersērijas pirmais pusfināls, kur latvietis Mairis Briedis (23-1, 18KO) zaudēja ukrainim Oleksandram Usikam (14-0, 11KO). Pēc lielās cīņas ukrainis īstenoja vēlmi, par ko bija sapņojis divus mēnešus. Uzvarētājs devās pēc kebaba.