Lavašs un kebabi jau ilgāku laiku ir atrodami gan mūsu restorānu ēdienkartēs, gan lielveikalu plauktos un mājas ballītēs. Pavārs Renārs Purmalis piedāvā izmēģināt visu pagatavot pašiem, sākot jau ar lavaša cepšanu, turklāt, droši dodoties arī piknikā.
Sastāvdaļas lavašam:
80g kviešu miltu
40g ūdens
5g sāls
Sastāvdaļas pildījumam:
300g vistas girosa
10g kūpinātas paprikas pulvera
eļļa gaļas apslacīšanai
paprikas majonēze
salātlapa
Pagatavošana:
Pasniegšana:
Lai arī eksperimenti kā ēdienu, tā arī alus pasaulē šobrīd kļūst arvien aktuālāki, nemainīgi populārākais alus gan Latvijā, gan citviet ir tieši vieglais, atsvaidzinošais un baudāmais lāger tipa alus. Alus meistari visā pasaulē arī šo ierasto garšu padara daudzveidīgu, aromātisku un bagātīgu, prasmīgi uzlabojot klasiskās brūvēšanas receptes. Šis alus labi saderēs kopā ar tādiem viegliem un garšas ziņā vienkāršiem ēdieniem, kā salātiem, sāļām uzkodām, mīkstu un nenogatavinātu sieru, un tas būs piemērots pikantākiem ēdieniem.