Recepte: pagatavo kebabu ar pašceptu lavaša maizi

© Publicitātes foto

Lavašs un kebabi jau ilgāku laiku ir atrodami gan mūsu restorānu ēdienkartēs, gan lielveikalu plauktos un mājas ballītēs. Pavārs Renārs Purmalis piedāvā izmēģināt visu pagatavot pašiem, sākot jau ar lavaša cepšanu, turklāt, droši dodoties arī piknikā.

Sastāvdaļas lavašam:

80g kviešu miltu

40g ūdens

5g sāls

Sastāvdaļas pildījumam:

300g vistas girosa

10g kūpinātas paprikas pulvera

eļļa gaļas apslacīšanai

paprikas majonēze

salātlapa

Pagatavošana:

  1. Miltos lēnām iemaisa ūdeni un sāli. Mīklu atstāj atpūsties uz 30 minūtēm. Pēc tam izrullē apaļus plānus plāceņus un liek uz karstas pannas. Apcep no abām pusēm.
  2. Vistas šķiņķi uzsprauž uz iesma, apber ar kūpinātās paprikas pulveri un sāli, tad aplej ar eļļu. Cep uz uguns līdz gatavs.
  3. Svaigi ceptos lavašus pilda ar paprikas majonēzi, salātlapu un ceptu vistu uz iesma.

Pasniegšana:

Lai arī eksperimenti kā ēdienu, tā arī alus pasaulē šobrīd kļūst arvien aktuālāki, nemainīgi populārākais alus gan Latvijā, gan citviet ir tieši vieglais, atsvaidzinošais un baudāmais lāger tipa alus. Alus meistari visā pasaulē arī šo ierasto garšu padara daudzveidīgu, aromātisku un bagātīgu, prasmīgi uzlabojot klasiskās brūvēšanas receptes. Šis alus labi saderēs kopā ar tādiem viegliem un garšas ziņā vienkāršiem ēdieniem, kā salātiem, sāļām uzkodām, mīkstu un nenogatavinātu sieru, un tas būs piemērots pikantākiem ēdieniem.

Svarīgākais