Ekonomika

25.dec 2021
2021.gadā "Food Union" paaugstināja savu produktu pārdošanas cenu vidēji par 10%, taču joprojām kompānija nav spējusi kompensēt izmaksu pieaugumu, kas, visticamāk, ietekmēs cenu kāpumu arī turpmāk, aģentūrai LETA atklāja pārtikas koncerna "Food Union" Latvijā ģenerāldirektore Irēna Holognaja.
21.dec 2021
Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) nākamajā gadā, pēc pašreizējām prognozēm, varētu pieaugt par apmēram 3,9-5%, atzīst banku analītiķi.
16.dec 2021
Latvija saņēmusi Eiropas Komisijas (EK) saskaņojumu algu subsīdiju atbalsta programmai, līdz ar to Valsts ieņēmumu dienests (VID) jau tuvākajās dienās sāks atbalsta piešķiršanu tiem komersantiem, kas iesnieguši pieteikumus atbalsta saņemšanai, informē Ekonomikas ministrija (EM).
16.dec 2021
Inflācija ir rādītājs, kuram būs ļoti nopietni jāseko līdzi, un nepieciešamības gadījumā arī jākoriģē Eiropas Savienības politikas, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (JV).
15.dec 2021
Neskatoties uz ievērojamo inflāciju, patēriņa preču cenu pieaugumu un pandēmijas radītajiem izaicinājumiem, aizvadītais gads ceturtdaļai jeb 24,7% mājsaimniecību Latvijā veicinājis finanšu situācijas uzlabošanos, bet vairāk nekā katrai trešajai mājsaimniecībai jeb 36% tā ir pasliktinājusies, trešdien "Swedbank" Finanšu institūta pētījuma prezentācijā sacīja "Swedbank" Finanšu institūta eksperte Evija Kropa.
13.dec 2021
Pašlaik valdošajā koalīcijā neviens nav paudis nostāju pret iecerēto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu elektroenerģijai un dabasgāzei, taču par konkrētiem risinājumiem vēl ir jāvienojas, šorīt Latvijas Radio stāstīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).
8.dec 2021
Tuvākajos mēnešos vēl gaidāms diezgan straujš inflācijas pieaugums, bet nākamā gada pavasarī tai būtu jāmazinās, pavēstīja banku analītiķi.
6.dec 2021
Latvijai jāsāk samērā būtiski mazināt budžeta deficītu, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks. 
3.dec 2021
Vai izdzīvos pandēmijas izraisītās krīzes skartie uzņēmumi, varēs redzēt vien pusgadu vai gadu pēc valsts atbalsta pārtraukšanas, taču strukturālās izmaiņas tirgū sāk ietekmēt arī uzņēmumus, kuru pārstāvētās nozares pandēmija nav skārusi būtiski, intervijā aģentūrai LETA pauda konsultāciju un auditorkompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.
1.dec 2021
Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) otrdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē gausāko izaugsmi Baltijas valstīs.
29.nov 2021
Šā gada desmit mēnešos valsts konsolidētajā kopbudžetā izdevumi ievērojami pārsniedza ieņēmumus, tādējādi deficīts sasniedza 924,7 miljonus eiro, kas ir par 514,8 miljoniem eiro vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, informē Finanšu ministrija (FM).
8.nov 2021
Latvijā ir otrā konkurētspējīgākā nodokļu sistēma Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstu vidū, liecina jaunākais "Starptautiskais nodokļu konkurētspējas indekss", ko veidojusi ASV domnīca "Tax Foundation".
8.nov 2021
Patēriņa cenas šogad oktobrī, salīdzinot ar 2020.gada oktobri, palielinājās par 6%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.
8.nov 2021
Covid-19 pandēmijā Baltijas valstu ekonomikas bijušas pietiekami izturīgas, intervijā aģentūrai LETA atzīmēja "Luminor Bank" Latvijas filiāles vadītāja Kerli Gabrilovica.
5.nov 2021
Bez valsts sniegtā atbalsta strādājošajiem un uzņēmējiem Covid-19 krīzes sekas ekonomikai būtu daudz smagākas, piektdien Saeimas Covid-19 parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).
1.nov 2021
Tuvākajā laikā degvielas cenām zemāks līmenis nav gaidāms, intervijā aģentūrai LETA sacīja SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.
21.okt 2021
Valdības lēmums par stingru ierobežojumu noteikšanu ir vērsts uz to, lai kaut kā palīdzētu veselības aprūpes sistēmai, un viesmīlības industrijas solidarizējas ar visu sabiedrību šajos centienos, taču svarīgi jau tagad spert nākamo soli un domāt, kā atjaunot Latvijas ekonomiku pēc lokdauna, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis.
15.okt 2021
Ārkārtējās situācijas laikā valsts atbalsts uzņēmējiem varētu izmaksāt apmēram 60 miljonus eiro mēnesī, atklāj ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).
12.okt 2021
Pasaules nabadzīgāko valstu parādsaistības pērn palielinājušās par 12% un sasniegušas 860 miljardus dolāru (743 miljardus eiro), kas ir visu laiku augstākais līmenis, liecina Pasaules Bankas (PB) apkopota informācija.
11.okt 2021
Šī gada Nobela prēmija ekonomikā piešķirta Deividam Kārdam "par viņa empīrisko devumu darba ekonomikā" un Džošua Angristam un Gvido Imbensam "par viņu metodoloģisko ieguldījumu cēlonisko attiecību analīzē", pirmdien paziņoja Zviedrijas Karaliskā zinātņu akadēmija.