ēdiens

7.mar 2019
Viena no kļūdām, ko visbiežāk pieļauj vecāki attiecībā uz bērnu barošanu, ir pārāk agra vai, tieši otrādi, pārāk novēlota pāreja no zīdaiņu uztura uz pārtiku, ko lieto visa ģimene. Kā izvēlēties piemērotu brīdi, kad mazo sēdināt pie galda kopā ar citiem, stāsta uztura speciāliste, veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.
28.feb 2019
Gatavot kopā ar bērniem ir jautri, turklāt bērni var būt lieliski palīgi virtuvē! Par to pārliecinājušies Rimi Gardēži, gatavojot kopā ar 8–12 gadus veciem bērniem Rimi Labākai dzīvei meistarklasē. Pat bērni, kuriem nav lielas pieredzes virtuvē, labprāt gatavo, jo norises pie plīts nereti atgādina īstu burvestību un rezultāts sniedz prieku, gandarījumu un pilnu vēderu. Pat pašus slinkākos virtuvē noteikti ievilinās iespēja pagatavot našķus, kas var būt ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi!
27.feb 2019
Uzlabojoties sabiedrības zināšanām par veselīgu uzturu, iedzīvotājiem arvien svarīgāka ir svaigu, kvalitatīvu produktu iegāde un mājās gatavots ēdiens. Gandrīz divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju labprāt gatavo ēdienu, un, lai gan kā visiecienītāko norādījuši Latvijas tradicionālo virtuvi, 70% aptaujāto, gatavojot ēdienu, labprāt eksperimentē vai vismaz reizi pa reizei izmēģina ko jaunu, liecina Rimi un SKDS veiktais ēšanas ieradumu pētījums "Kā ēd Latvijā".
24.feb 2019
Ar ieteikumiem, kā veiksmīgi iesaistīt ģimeni kopīgā maltītes pagatavošanā un baudīšanā, plānojot laiku un veicinot kopā būšanu, dalās gardēde, kulinārijas blogere un divu bērnu mamma Signe Meirāne.
photo_camera
22.feb 2019
Pavadīt brīvdienas savā virtuvē? Pazīstamais šefpavārs Raimonds Zommers dara tieši tā, par spīti izplatītajam mītam, ka pavāri jau mājās neko negatavo. «Sestdienās un svētdienās es gatavoju mājās, jo pārējās dienas paiet restorānā un dažādos pasākumos,» stāsta Raimonds. «Mājās es cenšos maksimāli atrast jaunas idejas. Daru lietas, kam es ticu un kas man patīk.»
18.feb 2019
Kaut arī sieviešu vidū netrūkst sulīga steika vai bagātīga burgera cienītāju, pamatīgs gaļas gabals asociējas ar "īstu vīru ēdienu". Kvalitatīva gaļa ir spēcinoša un garda, un viena no iecienītākajām abās jomās ir liellops. No tās var pagatavot gan pusdienu gardumus, gan sātīgas uzkodas, kas švakākam ēdājam teju aizstās pamatēdienu. Lai ēdiens izdotos, jāņem vērā viens būtisks priekšnoteikums – gaļai jābūt kvalitatīvai un svaigai, saka šefpavārs, Normunds Baranovskis.
photo_camera
13.feb 2019
Līdz ar Gastronomijas paviljona renovāciju un Gastro tirgus atklāšanu Rīgas Centrāltirgus nav zaudējis savu šarmu, drīzāk ieguvis jaunu – hipsterīgu vaibstu. Kopš oficiālās atklāšanas aizvadītajā sestdienā šo jaunā koncepta ēdināšanas vietu apmeklējuši tūkstošiem rīdzinieku un pilsētas viesu, apmeklētāju straumei nenorimstot līdz vēlam vakaram.
30.jan 2019
Kāda paciente sūkstījusies, kāds ēdiens viņai pasniegts Edinburgas karaliskajā slimnīcā.
26.jan 2019
Mūsu organisms ziemā "uzvedas" citādāk nekā vasarā. To var ietekmēt arī gada aukstajos mēnešos uzņemtā pārtika. "Cosmopolitan" apkopojis informāciju par pārtikas produktiem, kurus vēlams uzņemt tieši ziemā, lai aizsargātos no baciļiem un nodrošinātu tavam organismam visu nepieciešamo.
24.jan 2019
Kāds neapmierināts klients sūdzējies par to, ko viņam nācies atrast populāras ēstuves maltītē.
21.jan 2019
Lai gan modernās ēšanas diētas izceļ svaigu zaļumu un īpaši sabalansēta uztura nozīmi, latvieši ir un paliek aizrautīgi kartupeļu ēdāji. Reti kura brangāka maltīte iedomājama bez šī sātīgā dārzeņa, kas iet pie sirds gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem un vegāniem.
17.jan 2019
Mode jau tāpēc ir mode, ka tā nāk un iet, taču ir tendences, kas noturas apritē ilgāku laiku un kāda reizēm pat saglabājas un kļūst par klasiku. Tā tas notiek arī veselīga dzīvesveida jomā. Dažas lietas jau sasniegušas arī mūs un saņēmušas arī saprātīgus uztura speciālistu komentārus, citas vēl nav tik labi pazīstamas, un nevar zināt, vai tās šeit iekaros popularitāti.
4.jan 2019
Aizvadītā gada nogale mūs ir lutinājusi ar daudzām brīvdienām un garu svētku svinēšanu, tādēļ pirmās jaunā gada dienas lielai daļai sabiedrības paiet, lēnām atgūstoties no svētkiem ar tiem raksturīgo laiskumu un pārēšanos. Lai atgriešanās ikdienas ritmā būtu patīkama un mierīga, uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone apkopojusi piecus padomus, kā atgūties pēc svētkiem!
31.dec 2018
Vecgada vakarā mēs izklaidējamies, satiekam savus mīļos, draugus un radus. Tas rada sajūtas, kas raksturo svētkus, taču bieži pēc tiem seko raizes par pārmērīgu ēšanu un tā ietekmi uz lieko svaru. Lai varētu netraucēti ļauties svinībām un neraizēties par kādu lieku kilogramu, BENU Aptiekas pieaicinātā uztura speciāliste Liene Sondore piedāvā vairākus noderīgus padomus.
29.dec 2018
Nākamā gada janvārī Vecrīgā trešo gadu notiks ielu ēdiena festivāls jeb "Riga Street food festival", kurā četrpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri apmeklētājiem piedāvās dažādus ēdienus, ziņo Rīgas tūrisma attīstības biroja pārstāve Anna Blaua.
24.dec 2018
Vēlies pārsteigt savus bērnus, ēdienu pagatavojot radoši? Šī bruņurupuča kūka sanāks tik skaista, ka būs žēl to notiesāt. Taviem ķipariem šis gardums noteikti ies pie sirds, ne tikai priecēs acis, bet arī punci.
21.dec 2018
Tuvojas svētki, un tātad – bagātīgi klāti galdi un visdažādāko delikatešu klāsts. Un vēl ir kāda tradīcija – daudzi jaunajā gadā izsaka apņēmību sākt veselīgu dzīves veidu, bet labāk nevajag to atlikt un jau tagad sākt rūpēties par savu veselību. Ko Latvijas iedzīvotājiem nozīmē veselīgs dzīves veids? Kā rāda 4F aptauja, 38% Latvijas iedzīvotāju par veselīga dzīvesveida pamatu uzskata pareizu ēšanu, bet pārēšanās, kas bieži vien saistīta ar bagātīgiem svētku galdiem, kuru dēļ katru gadu slimnīcās nokļūst daudz cilvēku, nesaistīta ar veselīgu dzīvesveidu. Sertificēts uztura speciālists Svetlana Aleksejeva stāsta, kā izvairīties no pārēšanās un ko darīt, ja no tās tomēr neesat izvairījušies.
20.dec 2018
“Forevers” sadarbībā ar pētījuma kompāniju “Norstat Latvija” veiktajā aptaujā par Ziemassvētku tradīcijām noskaidrojis, ka, plānojot svētku maltīti, iedzīvotāji vadās pēc ticējuma, lai uz galda ir 9 ēdieni, kas nozīmē, ka nākamais gads būtu pārticis un bagāts. Aptaujas dalībnieki kā TOP 3 Ziemassvētku ēdienus ir atzinuši svētku rasolu, speķa pīrādziņus, pelēkos zirņus.
19.dec 2018
Nākamā gada sākumā vairumam pārtikas produktu cenas Latvijā, visticamāk, pieaugs izejvielu cenu kāpuma dēļ, žurnālistiem trešdien sacīja Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) pārstāve Ingūna Gulbe.
19.dec 2018
Šajos Ziemassvētkos svētku mielastam 22% iedzīvotāju plāno tērēt no 41 līdz 60 eiro, gandrīz ceturtā daļa - no 21 līdz 40 eiro un 10% līdz 20 eiro, liecina “Maxima mazumtirdzniecības kompass” veiktās aptaujas dati. Vairāk kā 100 eiro plāno tērēt 6% iedzīvotāju, taču pirms svētku periodā vēl skaidru plānu par gaidāmajiem tēriņiem nebija 23% iedzīvotāju.