13.mai 2019
Latvijas cilvēkiem, kā taupīgai tautai, ir svarīgi, lai pārtika pēc iespējas ilgāk saglabātos svaiga, nevis tiktu izmesta. Tādēļ nav brīnums, ka mums ir daudz recepšu, kā izmantot ēdienu, kas ir palicis pāri - jūs varat pagatavot konservus, salātus vai sacepumus. Turklāt, izvēloties pārtikas produktus, 64% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vienmēr cenšas izvēlēties tādu iepakojumu, kas ilgāk saglabā produktu svaigu. “Lai produkts glabātos pēc iespējas ilgāk, ir būtiski ievērot noteikumu virkni gan veikalā, gan mājās. Piemēram, skābpiena produktus labāk pirkt tādus, kas ir necaurspīdīgā hermētiskā iepakojumā, dārzeņi un gaļa ilgāk saglabājas, ja tie jau sākotnēji ir iepakoti, savukārt siera uzglabāšanai ārkārtīgi svarīgs hermētiskums - parastais vienreizējas lietošanas maisiņš vai pārtikas plēve nelīdzēs,” norāda "R&D IMMER Group" direktors.