čia sēklas

Vakar, 20:00
Čia sēklas ir ieguvušas "superfood" statusu, un uztura speciālisti saka, ka šīs mazās sēkliņas dod ievērojamu ieguvumu veselībai. Par čia sēklu priekšrocībām un to uzturvērtību raksta izdevums “Parade”.
13.mar
Čia sēklas tiek uzskatītas par īstu superēdienu, pateicoties tajā esošajam lielajam šķiedrvielu daudzumam un niecīgajam kaloriju daudzumam, un augu olbaltumvielām. Uztura speciālisti iesaka cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt lieko svaru, iekļaut savā uzturā šīs labās sēkliņas. Vispopulārākais veids, kā notiesāt čia sēklas, ir pagatavot čia sēklu pudiņu. Bet, kur vēl izmantot šīs sēklas? 
19.nov 2020
Čia sēklas ir ļoti labs minerālvielu avots. Šīs sēklas satur daudz vērtīgo vielu - kalciju, dzelzi, fosforu, kāliju, magniju, selēnu un cinku. Tās ir arī ļoti labs antioksidantu un šķiedrvielu avots.Tikai divas ēdamkarotes sēklu satur piecus gramus šķiedrvielu. Čia sēklu pielietojums uzturā ir visai liels, tās var izmantot gan pudiņu, gan salātu pagatavošanā. Lai arī šis ir ļoti vērtīgs un uzturvielām bagāts produkts, tā pārmērīga lietošana uzturā var radīt dažādas nevēlamas blakusparādības.
12.mar 2020
Starptautiskā sieviešu diena aizvadīta, bet dāmas nepieciešams lutināt ne tikai svētkos – tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā viegli pagatavojamu, veselīgu un garšīgu recepti, kas jebkuru dienu var padarīt īpašu!