Nogaršo neparasto un veselīgo čia sēklu un jogurta pudiņu ar ogām

© Viktorija Kožemjakina

Starptautiskā sieviešu diena aizvadīta, bet dāmas nepieciešams lutināt ne tikai svētkos – tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā viegli pagatavojamu, veselīgu un garšīgu recepti, kas jebkuru dienu var padarīt īpašu!

Gatavošanas laiks - 10 miūtes. (+ laiks čia sēklu uzbriedināšanai).

Sastāvdaļas (4 personām:

  • 400 g grieķu jogurta bez piedevām
  • 200 g mandeļu, auzu vai kokosriekstu piena (var izmantot arī govs pienu)
  • 50 g čia sēklu
  • 30 g medus
  • dažādas ogas rotāšanai

Pagatavošana:

Sajauciet pienu ar jogurtu un medu. Maisījumam pievienojiet čia sēklas, samaisiet ar karoti. Lieciet visu ledusskapī vismaz uz 2 stundām (labāk uz nakti), lai sēklas kārtīgi uzbriest. Ja vēlaties, lai pudiņam ir šķidrāka konsistence, pirms pasniegšanas tam piejauciet vēl nedaudz jogurta vai piena. Pasniedziet, rotājot ar ogām!

Viktorija Kožemjakina