Ierasto lazanjas lokšņu vietā šajā ēdienā izmanto ceptas baklažānu plāksnītēs. Starp tām liek tomātu un gaļas mērci un rikotas sieru, bet virspusē kārdina mocarellas siera garoziņa.
Baklažānu nevar ierindot populārāko dārzeņu pirmajās rindās, taču par nemīlētu arī to nekādi nevar nosaukt. Baklažāni ir pieejami visu gadu, taču par to labāko laiku uzskata, sākot ar jūliju, līdz pat oktobrim, kad var gatavot ēdienus pēc sirds patikas dažādos veidos.
Par baklažānu vērtīgajām īpašībām, to daudzveidīgo izmantojumu varētu runāt gari, un vasarā neparasto dārzeņu mīļotāji šo tumši violeto dārzeni ceļ galdā visdažādākajās variācijās. Tagad ir īstais baklažānu laiks – cepti, ar pildījumu, kā marinēta uzkoda, arī kopā ar citiem dārzeņiem tie spēj sagādāt labas garšas svētkus.