Horeogrāfs Agris Daņiļevičs, TV seja Ramona Plūme, mūziķis Miks Galvanovskis un uzņēmēja un veselīga dzīvesveida piekritēja Šeila Vanaga ceļojumu šovā “Četri uz koferiem” ir devušies uz Šrilanku. Šoreiz gides un ceļojuma vadītājas lomā iejūtas skaistā Ramona, un viņa ir iecerējusi aizraujošu aktivitāti - laišanos ar zip-line.
Lielās talkas 2025 laikā Iekšlietu ministrija aicina iedzīvotājus ne tikai sakopt apkārtni, bet arī iztīrīt savu māju pagrabus – telpas, kas var kļūt par izšķirošu patvērumu krīzes situācijās. Šobrīd, kad drošība kļūst par ikdienas prioritāti, arī pagrabi iegūst jaunu nozīmi – tie var kļūt par III kategorijas patvertnēm, kas palīdz aizsargāt no sprādziena triecienviļņa, šķembām un citiem apdraudējumiem.
Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.
Pēdējā laikā pārliecinoši emocionāli un fiziski labi savā darba vietā jūtas tikai 21 % aptaujāto Latvijas strādājošo, kamēr aptuveni trešā daļa jeb 27 % strādājošo tā nejūtas, liecina vadošā darba vides risinājumu sniedzēja AS “Hestio” un “Norstat Latvija” īstenotā aptauja.
Lai gan pāreja uz vasaras riepām ir oficiāli atļauta no 1. marta, lielākā daļa (67%) riepu maiņu veic tieši aprīlī. 11% autovadītāju to dara līdz ar oficiāli atļauto datumu, bet vēl 14% atliek šo jautājumu līdz maijam, liecina “Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa” dati.
Laulības kvalitāte ir galvenais dzīves apmierinātības rādītājs, kā liecina pētījumi, tomēr papildus tam ir vēl dažas svarīgas lietas, kas nosaka, cik laimīgi esam, raksta “inc.com”.
Gatavojoties Lieldienām, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina iedzīvotājus pievērst pastiprinātu uzmanību gan pārtikas drošībai, gan fiziskajai labsajūtai un drošībai, pavadot laiku ārpus telpām. Šogad īpaši svarīgi ir ievērot infekcijas slimību profilakses pasākumus un parūpēties par ādas aizsardzību pret pavasara sauli, kas kļūst arvien intensīvāka.
Lieldienu periodā noteiktajās valsts svētku brīvdienās 18., 19., 20. un 21. aprīlī Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) ārstu ambulatorās pieņemšanas un diagnostiskie izmeklējumi nenotiks.
Par Lieldienu svinēšanu netrūkst interesantu tautas ticējumu - arī veselības un skaistuma uzturēšanas jomā. Ko par tiem saka speciālisti un kā tos varam realizēt mūsdienās? Stāsta ģimenes ārste Zane Zitmane, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Ilze Priedniece.
Prognozes, ka Lielā piektdiena būs vasarīgi silta, piepildās. Jau plkst. 10:00 no rīta tika pārspēts Latvijas 18. aprīļa siltuma rekords, mikroblogošanas vietnē "X" ziņoja meteoroloģijas entuazists Martins Bergšteins.
“Ozempic” ir zāles diabēta ārstēšanai, ko šobrīd plaši lieto arī svara zaudēšanai. Tagad ārsti atklājuši, ka preparāts izraisa ādas nokarāšanos uz kājām - šo efektu sauc par “Ozempic foots” jeb “Ozempic pēdām”, raksta “Daily Mail”, un ar to jau saskārušās arī vairākas slavenības.
“GBU-57” ir viena no galvenajām sistēmām, kas nav saistītas ar kodollādiņiem un ar ko aprīko amerikāņu tāldarbības bumbvedēju “B-2 Spirit”, raksta “The National Interest”.
Auzu piens, kas ir īpaši iecienīts tā krēmīgā tekstūras un dabiski saldenās garšas dēļ, ir kļuvis par ikdienas produktu daudzās mājsaimniecībās, tomēr ārsts brīdina - viņš to neizvēlētos izmantot savā uzturā. Kāpēc? Skaidro “express.co.uk”.
Raidījuma “Ģimene burkā” dalībniece, skolotāja Sintija Rūze atradusi īsu brītiņu, lai kopā ar savu kolēģi Agnesi pārrunātu ikdienas dzīvi skolā. Kā tas nojaušams – viegli nav. Īpaši izaicinoši ir tas, ka Sintija strādā vairākos darbos.
Policija Parīzē sākusi izmeklēšanu pēc tam, kad kāda sieviete nosmakusi, veicot krioterapijas seansu sporta zālē, un otra tika nogādāta reanimācijā, ziņo “The Guardian”.
Zupa gadsimtiem ilgi ir bijusi virtuves sastāvdaļa visā pasaulē, kas saistās ar siltumu un mājīgumu katrā bļodā. Neatkarīgi no tā, vai tā ir bagātīga, krēmīga biezzupa, sātīgs dārzeņu maisījums vai dzidrs, smaržīgs buljons, zupa ir atrodama katrā kultūrā un gadalaikā, pielāgojoties visām jūsu rīcībā esošajām sastāvdaļām. Kā šo ēdienu padarīt vēl labāku, raksta “realsimple”.