Atpakaļ uz nra.lv

Ģederti aiztur Rīgas lidostā

tautaruna.lv 16.februāris 2023, 4:30
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
Latviešu uzņēmēja Marika Ģederte vietnē "Facebook" dalās ar pieredzēto Rīgas lidostā, informējot citus par jaunajiem lidostas noteikumiem.
"Atlidojot mājās caur Turciju, caps caraps....mani aiztur Rīgas lidostā, jo man rokās iepirkuma maisiņš no Stambulas lidostas. Nav jau man ko slēpt. "Muitas pārbaude", uzstājīgi sieviete aicina mani ienākt pārbaudīt bagāžu.
Kas jādara, jādara, nodomāju. "Kas maisiņā", viņa jautā. Nu šo to nopirku lidostas veikalos, nav jau pirmā reize. "Vai jums ir čeks?", viņa turpina. Jā, tas saņurcīts bija iebāzts kabatā, parādu. Viss kārtībā... "Vai zinājāt, ka ievest drīkst tikai preci 430 EUR vērtībā, ja lielāka summa, jādeklarē?"
Godīgi-nezināju. Paldies Dievam, ka šo "sarkano līniju" nebiju pārkāpusi, bet aizdomājos, cik man Rīgas lidostā būtu vēl jāpiemaksā, ja vienā no lielākajām lidostām Eiropā būti nopikusi teiksim zābakus un kādu mēteli. Un veikali tur ir mega daudz un skaisti! Skaidrs, ka nezināšana neatbrīvo no atbildības pat tādu rūdītu ceļotāju kā mani. Tāpēc gribēju jūs painformēt https://www.vid.gov.lv/lv/precu-vertibas-ierobezojumi lai nav pārsteigumi lidostā," raksta Marika Ģederte.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas