Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Dimitere aicina Kiviču nākt pie prāta

© F64 Photo Agency

Jau ziņojām, ka vienā no savām jaunākajām tiešraidēm sociālajā vietnē «Facebook» mūziķis un grāmatu autors Andris Kivičs, kurš šobrīd kopā ar savu izredzēto Lieni Skulmi dzīvo ārpus Latvijas, dziesminiekam Kasparam Dimiteram veltīja nopietnu apvainojumu, atklājot, ka savulaik Dimiters esot sēdējis cietumā par sievietes izvarošanu.

Par Kiviča komentāru lietas kursā ir arī Kaspara Dimitera sieva Līga Dimitere, kas kopā ar vīru vēlas palīdzēt Andri vest pie prāta un atgriezties ģimenē.

«Mums atrakstīja viens cilvēks, ka Kivičs par Kasparu ir runājis sociālajos tīklos. Un Kaspars arī to noklausījās. Es teikšu, ka Andra apvainojums ir nepatiesa liecība. Andris pateica briesmīgus vārdus. Tie ir meli un nepatiesība. Publiski tā nevar runāt par nevienu cilvēku. Pat cilvēks, kurš ir apvainots. Tu nevari viņu tā saukt. Viņš ir tikai aizdomās turamais. Kivičs atļāvās izteikt skaļus apgalvojumus. Jebkura taisnošanās ir muļķīga. Jo ir dokumenti, kas pierāda, ka Kaspars nekad nav tiesāts un nav arī apvainots.

Kad mēs precējāmies pirms četrdesmit gadiem, tad arī man darbā restorānā vaicāja: «Kā, tu precēsies ar Artmanes (teātra un kino leģenda Vija Artmane; - red. piez.) dēlu? Viņš taču sēž cietumā.» Es jokoju, ka gan jau uz to laiku izlaidīs ārā. Par to runā jau četrdesmit gadu.

Patiesībā ir tā, ka Artūram Dimiteram (Kaspara tēvam) bija ārlaulības dēls Dainis, kurš nu jau ir miris. Dainis cietumā visiem stāstīja, ka ir Artmanes dēls. Tad arī tas aizgāja tautās, par ko tagad Kivičs apvaino Kasparu. Es biju klāt brīdī, kad Kaspars zvanīja Andrim un piedāvāja satikties, lai parunātos. Viņš neuzbāzās ar savu satikšanos. Arī tagad, ja Andris izlemtu, ka vēlas palīdzīgu roku un sarunas, mēs to sniegtu. Kasparam arī visādi un grūti gājis pa dzīvi. Bet es viņu ļoti mīlu un viss ir piedots. Es katrai sievietei varu novēlēt mīlēt savu vīru, piedot šausmīgus un milzīgus kritienus, kādi šobrīd ir Andrim. Ja Madara (Andra Kiviča bijusī sieva; - red. piez.) redzētu un saprastu, kas notiek. Viņa varētu garīgi palīdzēt Andrim un pateikt bērniem, kādā stāvoklī ir tētis. Tas, ko viņš šobrīd dara, ir elle zemes virsū. Es novēlu Madarai, kā sieva sievai, sagaidīt Andri atgriežamies no elles un piedot, ja viņš lūdz pēc piedošanas. Atgriešanās jebkurā gadījumā ir svētība. Andrim bija krustceles. Un viņš aizgāja pa nepareizu ceļu. Sieviete, kas sagaida savu vīru atgriežamies no šā maldu ceļa, būtu svētība visai valstij,» tā Līga Dimitere.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" žurnālā vai www.vz.lv