Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: 10 lietas, kas raksturo operdīvu Maiju Kovaļevsku

© F64

Izcilā latviešu operdīva un skaistās balss īpašniece Maija Kovaļevska Latvijā atkal būs dzirdama jau pavisam drīz – no 26. līdz 28. jūlijam, kad Siguldā norisināsies 27. Starptautiskie opermūzikas svētki.

Šeit 27. jūlija vakarā Maija debitēs Toskas lomā Džakomo Pučīni operas «Toska» iestudējumā. «Manuprāt, Toskas loma soprāna balss īpašniecēm ir ikoniska - gluži tāpat kā mecosoprāniem Karmena vai baritoniem - dons Žuans. Šī loma man būs liels izaicinājums - gan vokāli, gan aktieriski,» saka operdziedātāja, piebilstot, ka beidzot viņa jūtas šai lomai nobriedusi, un ar smaidu atgādinot interesantu sakritību, ka šā iestudējuma galvenā varone gluži tāpat kā viņa ir operdziedātāja. Režisora Gunta Gailīša veidotajā iestudējumā piedalīsies arī franču tenors Pjērs Īvs Privo, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Andris Ludvigs, Krišjānis Norvelis, Kalvis Kalniņš, Andris Lapiņš un citi mākslinieki.

Jūra

Esmu jūras cilvēks. Jūra mani iedvesmo un sniedz pozitīvas emocijas. Tā dod man brīvības izjūtu.

Mūzika

Mūzika ir mana dzīve. Tā ir mana profesija - mans darbs un hobijs.

Skaista daba

Daudz ceļoju apkārt pasaulei. Dievs devis iespēju apskatīt visskaistāko dabu dažādos kontinentos. Beidzamos gadus daudz laika esmu pavadījusi Austrālijā, kur dziedu Sidnejas opernamā, un esmu sapratusi, ka šī ir ļoti skaista un daudzveidīga zeme.

Grāmatas

Grāmatas mani bagātina un pilnveido personību. Uzzinu no tām daudz ko jaunu.

Kafija

Man patīk kafijas smarža. Kafiju dzeru katru dienu, bet tā nebeidz mani pārsteigt ar garšas bagātību un daudzveidību.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv