Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kādas filmas un seriālus skatās mūziķi?

© F64

Filmas un seriāli ir vesela pasaule, kurā katrs var atrast sev piemērotāko, no vieglas romantiskas komēdijas līdz pat nervus kutinošām šausmenēm vai estētiskam mākslas kino. Pieci populāri mūziķi sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj savus iecienītākos kino darbus un seriālus.

Jānis Stībelis fano par Sandru Buloku

«Beidzamajā laikā redzēto filmu, kas mani uzrunātu, nav nemaz tik daudz. Man patīk tāda klasika kā, piemēram, filma «Lubene».

Ir filmas, pēc kurām paliek pēcgarša, piemēram, «Putnu māja», kurā galveno varoni atveido aktrise Sandra Buloka. Esmu ļoti liels Sandras Bulokas fans. Man patīk, kā viņa izskatās, ejot laikam. Var teikt, ka viņa ir mana vismīļākā aktrise. Šādas rakstura lomas Sandrai Bulokai joprojām piestāv. «Putnu māja» ir ass trilleris, ar šausmu un mistikas elementiem, kas liek aizdomāties par citu pasauli un pamatvērtībām.

Ir ļoti daudzas filmas, kuras noskatos un aizmirstu. Savukārt šī ir tāda paliekoša. Atmiņā paliekoša filma ir arī 80. gadu klasika «Rokijs» ar Silvestru Staloni galvenajā lomā. Kad biju bērns, man likās ļoti simpātiskas šīs filmas varoņa rakstura īpašības, neatlaidība un cīņa pašam ar sevi. Un zemteksts, ka tu pats sev esi lielākais ienaidnieks, ko pārvarēt,» atklāj dziedātājs Jānis Stībelis.

Ozols iecienījis kriminālās komēdijas ar melno humoru

«Esmu iecienījis 2000. gadu filmas - «Taksists» ar aktieri Robertu de Niro, «Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu», «Reiz Amerikā». Un filmas «Rembo» pirmo daļu, kas jau ir klasika. Atceroties, kā

šo kino skatījos toreiz un kā skatos tagad, tās ir divas atšķirīgas lietas. Mēdzu arī pārskatīties režisora Kventina Tarantino «Četras istabas», kurā ir interesanti momentiņi. Man it īpaši mīļas ir filmas, kurās spēlē aktieri Roberts de Niro un Als Pačino. Patīk filmas par itāļu gangsteriem 60. un 70. gados, kur visu laiku tiek pārlādētas pistoles.

Viena no pēdējām filmām, kas man ir atstājusi ļoti labu iespaidu, ir latviešu kriminālkomēdija «Kriminālās ekselences fonds». Filma ir viegli uztverama, forša un ar melno humoru. Līdzīga rakstura filmas ir arī ar aktieri Robertu de Niro. Varētu teikt, ka man patīk kriminālās komēdijas ar melno humoru,» saka hiphopa mūziķis Ozols.

Jānis Lūsēns meklē filmas par van Gogu

«Nav daudz laika, lai skatītos filmas. Pēdējā filma, ko esmu noskatījies ir «Van Gogs. Pie mūžības vārtiem», par kuru man ir dalītas sajūtas. Ļoti patika filmas mūzika un stāsts, bet bija grūti pieņemt aktieri Vilemu Defo, kas atveido galveno lomu. Viņš ļoti labi spēlē, tomēr man viņš vairāk asociējas ar slikto varoņu lomām. Mākslinieks Vinsents van Gogs man patīk ļoti sen, ar viņu esmu aizrāvies kopš studiju laikiem. Joprojām esmu saglabājis viņa reprodukcijas, kas ir pat no padomju laikiem. Viņš bija mans top mākslinieks arī jaunībā. Tādēļ esmu skatījies vairākas filmas par van Gogu, un šī ir viena no tām,» stāsta komponists Jānis Lūsēns.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv