Zelenskis aicina Trampu atklāt plānus, kā ātri izbeigt karu

© Pixabay.com

"Mēs vēlamies saprast, vai novembrī mums būs spēcīgs ASV atbalsts, vai arī mēs paliksim pilnīgi vieni," sacīja Ukrainas prezidents, raksta unian.net.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacījis, ka Donaldam Trampam ir jānāk klajā ar savu plānu, kā ātri izbeigt karu ar Krieviju, brīdinot, ka neviens priekšlikums nedrīkst pārkāpt valsts suverenitāti - šādu paziņojumu viņš izteica intervijā televīzijai “Bloomberg”.

"Ja Tramps zina, kā izbeigt šo karu, viņam par to mums šodien jāpastāsta. Ja pastāv riski Ukrainas neatkarībai, ja mēs zaudēsim valstiskumu, mēs gribam tam būt gatavi, mēs gribam zināt," Zelenskis teica.

Viņš arī piebilda, ka ir "potenciāli gatavs" tikties ar Trampu, lai uzklausītu viņa komandas priekšlikumus.

Intervijā Zelenskis arī norādīja, ka ASV un Ķīna varētu izbeigt karu Ukrainā, ja tās noliks malā domstarpības un rīkosies kopā.

Zelenskis ir pārliecināts, ka Ķīnai var būt “milzīga loma” konflikta risināšanā, jo Maskava ir ļoti atkarīga no sava eksporta tirgus. Zelenskis noliedza, ka Ukrainas un Krievijas spēki kaujas laukā būtu nonākuši strupceļā - pēc viņa teiktā, Ukrainas militārpersonas atrodas labākā situācijā nekā pirms vairākiem mēnešiem, un jaunā ofensīva ir tikai brigāžu apbruņošanas jautājums.