Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo aktieri Imantu Stradu

© F64

Izcilais aktieris Imants Strads ir viens no noslogotākajiem Valmieras Drāmas teātra aktieriem, un jau pavisam drīz – 15. februārī – viņam gaidāma kārtējā pirmizrāde: Ērika Emanuēla Šmita «Valoņas nakts. Dona Žuana pēdējā mīlestība» (režisors – Rolands Atkočūns), kur Imantam uzticēta galvenā loma.

... Sena leģenda vēsta, ka iedabūt Donu Žuanu laulības ostā ir gandrīz neiespējami. Ja nu vienīgi, kad lieliem soļiem tuvojas vecums, savaldzināt sievietes kļūst arvien grūtāk un sirdī ielavās bailes no vientulības. Šā stāsta centrā, kas risinās 18. gadsimta vidū, - Dona Žuana piecas mīļākās, kas uzaicinātas uz pili Normandijas nekurienē. Ikviena no viņām cer, ka kaislīgais mīlnieks apprecēs tieši viņu. Dona Žuana rīcībā ir viena nakts. Vai senā leģenda zaudēs savu burvju varu?... Jāpiebilst, ka arī šajā izrādē Imants Strads spēlēs kopā ar savu dzīvesbiedri - brīnišķīgo aktrisi Elīnu Vāni. Un, iespējams, ka arī šis iestudējums abiem atnesīs labākā aktiera titulu - gluži tāpat kā pagājušā gada beigās bija lēmuši gan Valmieras teātra apmeklētāji, gan abu aktieru kolēģi.

Dzīvesbiedre Elīna Vāne un meita Paula

Ar Elīnu (Valmieras teātra aktrise Elīna Vāne - red. piez.) pavadu katru dienu gan mājās, gan darbā - Valmieras teātrī, turklāt kopā spēlējam vairākos iestudējumos. Ar meitu Paulu tiekamies tik bieži, cik vien iespējams.

Grāmatas un mūzika

Ļoti gribētos, lai grāmatas izdotos palasīt krietni vairāk. Šobrīd rindā jau stāv vismaz divi desmiti, kuras esmu iegādājies vai ar tām apdāvināts, bet līdz kuru lasīšanai neesmu vēl ticis. Mūziku klausos visdažādāko, no klasikas līdz elektronikai - pēc noskaņojuma.

Dokumentālās vai populārzinātniskās filma

Ar lielu aizrautību cenšos uzzināt visu jauno, ko neesmu līdz šim dzīvē zinājis, - par ķīmiju, fiziku, valodām, interesantām un lielām personībām.

Rotveilers Kuba

Mana ikdiena nav iedomājama arī bez rotveilera Kubas klātbūtnes. Prieki un kreņķi iet roku rokā. No Kubas puses nāk nesavtīga mīlestība un sagrauztas lietas. Kubiņai drīz būs gads.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv