VAKARA ZIŅAS: Uzzini, kā ziemas krājumus veido pašmāju zvaigznes
 
©F64 photo agency arhīvs, Instagram

Ikvienā saimniecībā atradīsiet kādu, kas visu vasaru un rudeni centīgi gatavo konservus, vāra ievārījumus un kompotus, vienu vārdu sakot, čakli veidojot krājumus ziemai. Arī pašmāju slavenības nav izņēmums. Skaidrojām, kas tieši tiek gatavots ziemas krājumiem.

Naumova sēņo Francijā

«Ziemai sarūpētās veltes savietojam pagrabā. Man patīk marinēt gurķus, bet bez etiķa ar citronskābi.

Tāpat vārām ievārījumus un gatavojam sēnītes.

Man patīk sēņot, bet tik bieži, kā gribētos, nesanāk. Cerams, ka drīz brauksim! Ļoti interesanti ir sēņot Francijā, jo neviens tur nesēņo, tādēļ vari staigāt pa mežu un ātri pielasīt grozu ar milzīgām sēnēm. Francijā aug baravikas un mahoviki (priežu sviesta bekas). Tur salasītās sēnes mēs saldējam. Gurķīši un tomāti aug pašiem, nevis siltumnīcā, bet dobēs. Mana paziņa audzē gurķus melnos miskastes maisos un saulē. Tā ir vislabāk un ir liela gurķu raža. Dažreiz pērkam marinēšanai gurķus no zemniekiem vai bioveikalā,» stāsta Marija Naumova.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv