Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_downwardVankūvera 2010

Līdzsvarojot paplāti ar kruasānu, kafijas krūzi un ūdens glāzi, svētdien uz starta līnijas stājās Parīzes kafejnīcu un bistro ātrākie viesmīļi un viesmīles, ziņo medijs "NBC News".
26.mar Portāls nra.lv
Rīgā paredzētā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīra kvalifikācijas uzvarētāja Olimpiādē spēlēs B apakšgrupā ar pasaules čempioni Vāciju, mājinieci Franciju un Japānu, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.
19.mar Ziņu aģentūra LETA
Krievijas un Baltkrievijas sportistiem liegta dalība 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, otrdien paziņoja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).
19.mar Ziņu aģentūra LETA
Vilcienā Francijā ir nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes olimpisko spēļu apsardzei, otrdien pavēstīja ziņu avoti policijā.
28.feb Ziņu aģentūra LETA
Francijas tiesa ir sākusi izmeklēšanu par Parīzes olimpisko spēļu organizācijas komitejas vadītāja Toni Estangē atalgojumu, otrdien ziņu aģentūrai AFP paziņoja lietā iesaistīts jurists.
6.feb Ziņu aģentūra LETA
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai rīkojuma projektu, kas paredz piešķirt 2 069 330 eiro pārskaitīšanai Latvijas Basketbola savienībai (LBS), lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Rīgā.
22.jan Ziņu aģentūra LETA
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes zinātnieki iepazīstina Starptautisko bobsleja un skeletona federāciju ar metodoloģiju slieču tehniskās kontroles pilnveidei, ko starptautiskā sporta pasaule varētu pilnībā aprobēt līdz nākamajām ziemas olimpiskajām spēlēm 2026. gadā.
27.dec 2023 Portāls nra.lv
Latvijai būtu jāturpina skaidri paust nostāju par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu pieļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs, šāds viedoklis otrdien izskanēja divu Saeimas komisiju kopsēdē, taču lēmums par Latvijas sportistu dalību olimpiskajās spēlēs pieņemts netika.
19.dec 2023 Ziņu aģentūra LETA
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents sacīja, ka neitrālā statusā olimpiskajām spēlēm uzņemtajiem Krievijas sportistiem nevajadzētu ciest savas valdības rīcības dēļ, raksta dialog.ua.
16.dec 2023 Portāls nra.lv
Pagājušās nedēļas nogalē Starptautiskā Olimpiskā komiteja nolēma, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem ļaus piedalīties Parīzes Olimpiskajās spēlēs kā no valstīm neatkarīgiem sportistiem.
11.dec 2023 tautaruna.lv
Sabiedrībā nav vienprātības par Latvijas, precīzāk Siguldas līdzdalību Olimpisko spēļu organizēšanā kopā ar Zviedriju. Vieni uzskata, ka tā ir zemē nomesta nauda, citiem spēles vajag tā, ka asins no deguna.
30.nov 2023 tautaruna.lv
Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā būs Gruzijas, Filipīnu, Brazīlijas, Melnkalnes un Kamerūnas izlases, pirmdien tika noteikts Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) izlozē.
27.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Latvija būs starp četrām olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkotājām, vēsta basketbola apskatnieks Donāts Urbons.
22.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Vērtējot Latvijas iespējamo iesaisti 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanā, jāskata ekonomiskais pamatojums, trešdien žurnālistiem norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kura šodien Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.
22.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Zviedrijas Olimpiskā komiteja (SOC) un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) otrdien piedalījās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) organizētajā attālinātajā sēdē, kuras ietvaros tika pieteikta un prezentēta organizāciju kandidatūru ziemas olimpiskajām spēlēm 2030.gadā, informē LOK.
21.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Zviedrijas valdība pirms nedēļas nolēma, ka pieteiks savas valsts kandidatūru ziemas olimpiskajām spēlēm 2030.gadā. Kā partneris zviedriem varētu startēt arī Latvija. Pie mums notiktu bobsleja, kamaniņu un skeletona sacensības Siguldas trasē. Un vēl arēnā Rīgā plānots hokejs vai arī šorttreks. Olimpiādes rīkošana ierasti nozīmējusi milzīgus izdevumus un jaunu objektu būvēšanu. Pēdējos gados pēc vietējo referendumu rīkošanas, no olimpisko spēļu rīkošanas atteikušās daudzas par Latviju kretni turīgākas valstis.  Cik mūsu budžetam šāds elitārs sporta pasākums varētu izmaksāt, atbildīgie pateikt nevar. Bet mums jau līdz šī mēneša beigām būtu jāsniedz sava atbilde, vai 2030.gadā spēļu rīkošanā piedalīsimies, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".
19.nov 2023 Portāls nra.lv
Siguldas novada dome vakar nolēmusi konceptuāli atbalstīt pašvaldības sadarbību ar organizācijām, kas iesaistītas Zviedrijas kandidatūras sagatavošanā, pretendējot uz tiesībām rīkot 2030.gada Ziemas Olimpiskās un Paralimpiskās spēles, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Zane Leimane.
17.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Valdība otrdien nolēma piešķirt 2,7 miljonus eiro Latvijas Basketbola savienībai (LBS), lai pretendētu uz viena no 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu basketbola kvalifikācijas turnīriem sarīkošanu Latvijā.
31.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Ukrainas Olimpiskā komiteja nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu par 2024. gadā Parīzē gaidāmajām olimpiskajām spēlēm, raksta dialog.ua.
15.aug 2023 Portāls nra.lv
Ukraina ir gatava boikotēt Olimpiskās spēles Parīzē, ja tajās būs ļauts piedalīties Krievijai un Baltkrievijai, lietotnē "Telegram" paziņoja Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.
15.aug 2023 Ziņu aģentūra LETA