Olimpiskajam čempionam paukošanā nozog zelta medaļu; viņš vēršas pie zagļa ar netipisku lūgumu

© Pixabay.com

Ungārijas paukotājs Laslo Čongradi pēc savas olimpiskās zelta medaļas zādzības piedāvājis to zaglim novēlēt testamentā, ja tā tiks atdota, raksta CNN.

65 gadus vecais paukotājs izcīnīja olimpisko zeltu 1988. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Seulā, tomēr medaļa viņam tika nozagta septembra beigās, kad bijušais sportists gulēja un kāds ielauzās viņa mājās.

"Divas nedēļas nevaru nomierināties, jo viss man atgādina manu nozagto olimpisko zelta medaļu," Ungārijas vietnei "Sportal" sacīja Čongradi.

"Es atdotu visu vainīgajam, bet vēlos, lai viņš atgriež nevērtīgo priekšmetu, kas viņam neko nenozīmē. Iemet to pastkastītē, un, ja vēlies, es to neatstāšu muzejam, bet gan novēlēšu tev,” sacīja satrauktais sportists.

Medaļa tika glabāta skapī, sacīja paukotājs, piebilstot, ka kramplauzis izgāja no mājas tikai tad, kad Čongradi izgāja no savas istabas un sakliedza uz viņu.

"Viņš būtu varējis paņemt arī citas svarīgas lietas, taču kaut kādu iemeslu dēļ medaļa bija viss, kas viņu interesēja," viņš piebilda.

“Zaglis pieskārās daudzām lietām, tika atstāti daudzi pirkstu nospiedumi, taču tos nav izdevies identificēt. Es nezinu, ko darīt, lai viņam nodotu ziņu.”

Svarīgākais