Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien paziņoja, ka ir atvērta "Breksita" atlikšanai uz ilgāku laiku, nevis tikai līdz 30. jūnijam, kā to vēlas Londona.
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi trešdien pulcējas Briselē, lai lemtu, vai apmierināt Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas lūgumu atlikt "Breksitu".
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis apsver, cik daudz papildus laika būtu nepieciešams piešķirt Londonai, lai nodrošinātu gludu Lielbritānijas izstāšanos no bloka, un tas varētu liecināt, ka bezvienošanās "Breksitu" faktiski jau izdevies novērst, otrdien vēsta diplomāti.
Apvienotajā Karalistē pēc "Breksita" plāno palikt 84% šajā valstī dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju, liecina darba platformas profesionāļiem "Your Move" un "CVMarket.lv" martā veiktā aptauja.
Lielbritānijas parlaments pirmdien pieņēma jaunu likumu, kura mērķis ir novērst bezvienošanās "Breksitu" šonedēļ, liekot valdībai lūgt Eiropas Savienības (ES) līderiem "Breksita" atlikšanu.
Pirms šonedēļ gaidāmā Eiropas Savienības (ES) ārkārtas samita, kurā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja centīsies pārliecināt pārējo dalībvalstu līderus atlikt "Breksitu" līdz 30.jūnijam, viņa otrdien tiksies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.
Lielbritānijas finanšu ministrs Filips Hamonds sestdien paziņoja, ka valdībai nav sarkano līniju sarunās ar opozīcijā esošajiem leiboristiem kā panākt parlamentā izeju no "Breksita" strupceļa.
Lielbritānijā nav "pilnīgi nekādas apetītes" rīkot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, piektdien paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants, šādi izsakoties pēc tam, kad premjerministre Terēza Meja bija aicinājusi atlikt viņas valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) uz ilgāku laiku.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja piektdien lūgusi Eiropas Savienību (ES) atlikt "Breksitu" līdz 30.jūnijam, pieļaujot arī iespēju, ka Apvienotā Karaliste aiziet no bloka agrāk, ja parlaments beidzot apstiprina jau trīskārt noraidīto "Breksita" vienošanos.
Eiropadomes prezidents Donalds Tusks piedāvājis Lielbritānijai "elastīgu" 12 mēnešu ilgu "Breksita" procesa pagarinājumu, pavēstījis kāds augsta ranga avots Eiropas Savienībā (ES).
Lielbritānijas policija ceturtdien aicinājusi aktīvistus un politiķus pieklusināt savu retoriku, lai nesaasinātu jau tā drudžaino atmosfēru, kas izveidojusies "Breksita" dēļ.
Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien apstiprinājis noteikumus, kas ļaus Lielbritānijas pilsoņiem pēc "Breksita" ceļot Šengenas zonā bez vīzām, arī gadījumā, ja Apvienotā Karaliste izstāsies no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās.
Lielbritānijas parlamenta apakšpalāta trešdienas vakarā ar vienas balss pārsvaru pieņēma likuma projektu, kas uzdod premjerministrei Terēzai Mejai lūgt atlikt valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), lai novērstu bezvienošanās "Breksitu"
Reaģējot uz Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas paziņojumu, ka viņa lūgs vēlreiz atlikt izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) un meklēs iespējamo kompromisu ar opozīcijā esošajiem leiboristiem, trešdien no amata atkāpies "Breksita" ministrijas parlamentārais sekretārs Kriss Hītons-Hariss.
Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) var tikt atlikta līdz 22.maijam, ja tās parlaments tuvāko dienu laikā beidzot apstiprinās jau trīskārt noraidīto "Breksita" vienošanos, trešdien paziņojis Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers.
Lielbritānijas premjere Terēza Meja otrdien paziņoja, ka centīsies izvairīties no bezvienošanās "Breksita", tikoties ar opozīcijas līderi Džeremiju Korbinu un lūdzot Eiropas Savienību (ES) vēl pagarināt izstāšanās termiņu.