Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānijas valdībai nav sarkano līniju "Breksita" sarunās ar opozīciju

© REUTERS/ SCANPIX

Lielbritānijas finanšu ministrs Filips Hamonds sestdien paziņoja, ka valdībai nav sarkano līniju sarunās ar opozīcijā esošajiem leiboristiem kā panākt parlamentā izeju no "Breksita" strupceļa.

"Mūsu pieeja diskusijām ar leiboristiem ir tāda, ka mums nav sarkano līniju," reportieriem Eiropas Savienības (ES) finanšu ministru sanāksmē Bukarestē pavēstīja Hamonds. "Šodien mēs ar leiboristu partiju apmainīsies ar vēl vairākiem dokumentiem (..) un es sagaidu, ka mēs panāksim kaut kāda veida vienošanos."

Lielbritānijā šobrīd turpinās premjerministres Terēzas Mejas vadīto konservatīvo un opozīcijā esošo leiboristu sarunas par iespējamo izeju no "Breksita" strupceļa.

Taču pēc trīs dienas ilgušām diskusijām leiboristi piektdien paziņoja, ka ir vīlušies par nespēju piedāvāt "reālas izmaiņas vai kompromisu" nepopulārajam Mejas izstāšanās līgumam.

Kā ziņots, Meja piektdien lūdza ES atlikt "Breksitu" līdz 30.jūnijam, pieļaujot arī iespēju, ka Apvienotā Karaliste aiziet no bloka agrāk, ja parlaments beidzot apstiprina jau trīskārt noraidīto "Breksita" vienošanos, savukārt ES ieteica labāk to atlikt par vienu gadu.